Consumul de zmeură contribuie la prevenirea infecțiilor urinare

În plină vară, este recomandat consumul fructelor și legumelor de sezon, cu atât mai mult cu cât majoritatea dintre acestea au beneficii uimitoare pentru sănătate. Zmeura coaptă, colorată și aromată nu este doar un deliciu pentru papilele gustative. Aceste fructe de pădure fortifică organismul, de aceea este este potrivit să consumi zilnic câte două porții de zmeură (o mână de zmeură cu 1 oră după masă).

separator

Bogată în acid elagic, compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, zmeura inhibă creșterea celulelor canceroase și oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Ajută la arderea grăsimilor. Zmeura este bogată în fibre ce ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât senzația de sațietate să persiste cât mai mult.

Bogată în mangan, mineral ce ajută la menținerea valorilor înalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grăsimilor.

Consolidează sistemul imunitar. Mineralele și vitamina C au rolul să ajute organismul să dezvolte testuri conjunctive puternice și un sistem imunitar capabil să respingă atacul micro-organismelor.

Este bogată în Vitamina C și potasiu.

Previne apariția bolilor. Zmeura conține substanțe precum flavonoide și fitochimicale ce contribuie la prevenirea apariției multor boli.

De asemenea, are în compoziție substanțe ce ajută la preîntâmpinarea infecțiilor urinare prin împiedicarea aderenței bacteriilor la celulele ce căptușesc pereții tractului urinar.

Zmeura este bogată în compuși importanți precum luteina pentru a avea o vedere sănătoasă.

sursa

Firma din Ungaria suspectată de contaminarea produselor cu o bacterie periculoasă și-a retras marfa din România
Articolul anterior
Alarmant. O substanță din produsele de igienă crește rezistența la antibiotice
Articolul următor
Alte articole interesante