Cum poți consuma sfecla roșie. Moduri care te vor inspira!

Dacă îţi place foarte mult sfecla roşie trebuie să foloseşti cu regularitate această legumă sănătoasă în meniu. Sfecla roşie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, A, C, betacaroten, folaţi, mangan, potasiu, fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De la supe cremă, sucuri detoxifiante, salate până la brioşe, negrese şi pizza, sunt atât de multe reţete în care poţi să incluzi sfecla roşie.

separator

De asemenea, sfecla roşie coaptă este un deliciu care se potriveşte de minune cu rucola, brânzeturile de capră sau cele cu mucegai, precum şi cu nucile coapte. Trebuie doar să fii deschisă şi să îi dai o şansă acestei legume care are foarte multe întrebuinţări. Cu atât mai mult cu cât este un produs alimentar ușor de găsit.

Sfecla roşie este foarte bună pentru persoanele care au hipertensiune arterială. Potrivit celebrul Dr. Oz, sfecla este cea mai bună sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali, care au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină. Aceşti nitraţi care se regăsesc în mod natural în sfeclă stimulează eliberarea unei molecule (oxidul nitric) care produce efectul de lărgire a arterelor, astfel încât sângele circulă mai uşor şi scade tensiunea arterială.

Sucurile cu sfeclă roşie şi morcov au un puternic efect detoxifiant asupra ficatului şi curăţă organismul de toxine. Datorită betainei, sfecla roşie are un efect detoxifiant asupra ficatului, această substanţă prevenind acumularea grăsimilor în ficat.

Sfecla roşie este cel mai bun remediu pentru constipaţie. Potrivit specialiştilor, o cană cu sfeclă rasă are 4 grame de fibre, iar acest lucru are un efect benefic pentru persoanele care suferă de constipaţie.

Cum poți consuma sfecla roşie. Vezi mai jos câteva modalități sănătoase!

1. Poţi să faci un humus cu sfecla roşie, mixând în robotul de bucătărie boabe de năut cu sfecla coaptă, usturoi, zeamă de lămâie şi pasta de susan.

2. Poţi să faci o supă cremă de sfeclă roşie, morcovi, ceapă coapte şi mixate apoi în blender cu puţină apă sau smântână, asezonându-le după bunul plac.

3. O salată cu sfeclă roşie coaptă sau fiartă va fi o masă săţioasă şi nutritivă.

4. Combină sfecla cu feta/brânză de capră/brânză cu mucegai, nuci coapte, rucola/spanac, rodie, ulei de măsline, oţet/zeamă de lămâie şi vei obţine o combinaţie surprinzătoare.

5. Sfecla crudă răzuită merge de minune cu morcov, ceapă roşie, pătrunjel verde, ulei, sare şi puţin oţet. Va fi o salată hrănitoare pe care o poţi consuma alături de orice mâncare gătită.

6. Brioşele sau prăjiturile cu ciocolată pot să conţină sfeclă fiartă, deoarece aceasta va înlocui zahărul rafinat, îndulcind discret preparatele. Astfel, obţii dulciuri potrivite pentru copii.

7. Poţi să amesteci sfecla cu năut, linte, ceapă, ciuperci, ouă şi puţină făină pentru a face chifteluţe plate pe care le poţi folosi pentru sandvişuri.

8. Cremele pentru torturi le poţi colora cu suc de sfeclă roşie în loc să foloseşti colorant alimentar. Nu vei simţi gustul, dar vei obţine o culoare frumoasă care va contrasta puternic cu un prăjitură care conţine cacao.

9. Poţi să foloseşti sfecla coaptă pentru a umple un aluat de foietaj alături de un amestec cu ciuperci, spanac şi brânză. Vei obţine un aperitiv aspectuos.

10. Poţi să faci ravioli de casă pe care să-i umpli cu sfeclă coaptă şi brânză de capră.

sursa: www.eva.ro

O profesoară i-a lipit unui copil bandă adezivă pe gură și i-a aruncat prânzul la gunoi
Articolul anterior
Românii au Talent! Doi tineri din Chișinău au surprins publicul cu un dans în stil popping
Articolul următor
Alte articole interesante