Cum preparăm corect ciupercile Champignon ca să le păstrăm nutrienții?

Ciupercile Champignon  sunt  foarte căutate de persoanele care țin cure de slăbire, de vegetarieni, dar și de un număr mare de consumatori în perioadele de post. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Puțini însă știu cum să le prepare corect pentru ca aceste alimente să nu-și piardă proprietățile benefice.

separator

Cum prteparăm corect ciupercile Champignon ca să le păstrăm nutrienții?

Cât timp trebuie să fierbeți ciupercile Champignon?

Timpul de fierbere a ciupercilor Champignon depinde foarte mult de starea lor: prospătă sau congelată.
Dacă sunt proaspete, se fierb în cratița cu apă deja clocotită timp de 7 minute.
În oala sub presiune se lasă doar  pentru 5 minute. În acest mod veți reuși să păstrați toţi nutrienții din ciuperci.
Dacă alegeți să le preparaţi în oala pentru gătit cu abur, le puteți lăsa timp de 10 minute.
În cazul în care aveți la îndemână ciuperci congelate, acestea trebuie initial decongelate la tamperatura camerei. După aceasta, se spală și se pun la fiert în apă clocotită pentru 3 minute.

Cum trebuie să fierbeți ciupercile pentru salată?

Dacă doriți să fierbeți Champignoanele pentru salată, trebuie să pregătiți întâi de toate marinada. Puneți la fiert un vas cu apă, în care adăugați: piper negru boabe, cuișoare, frunze de dafin, o linguriță de sare și una de zahăr. Adăugați aici ciupercile după ce marinada clocotește. Lăsați-le să fiarbă aproximativ 7-10 minute.

Cum trebuie să fierbeți ciupercile
Beneficiile ciupercilor Champignon
Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui. În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar.

În același timp, Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit că ciupercile pot scădea riscul de cancer la sân. Specialiștii susțin că șansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutriționiștii, recomandă ciupercile în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată.

Suc de dovleac pentru pierderea în greutate și curățarea organismului

În lupta cu kilogramele în plus, cele mai bune mijloace sunt cele care vă permit să obțineți rezultate cu un sacrificiu minim. Vă sugerăm să luați în calcul sucul de dovleac, este un aliment ideal pentru pierderea în greutate.

Valoarea nutritivă a unei astfel de băuturi este incontestabilă.

Dovleacul are un conținut mare de beta-caroten, se știe că acesta este un antioxidant și vitamina de creștere. În organism, beta-carotenul este ușor transformat în vitamina A sub influența enzimelor.

Dacă adăugați o lingură de ulei de măsline în sucul de dovleac, veți obține un adevărat „cocktail de tinerețe”. Acest lucru se datorează faptului că uleiul vegetal este o sursă excelentă de vitamina E.

În plus, dovleacul conține potasiu, vitaminele B, PP și C, mineralele: fier, calciu, magneziu, cupru. O compoziție atât de impresionantă ajută la menținerea imunității, la eliminarea excesului de lichide din organism, la normalizarea metabolismului și la combaterea anemiei.

Pulpa sucului de dovleac este un depozit de pectină – un tip special de fibre solubile, un enterosorbent care curăță sângele de substanțe toxice, iar vasele de sânge – de plăcile de colesterol.

În același timp, sucul de dovleac nu are un efect iritant asupra tractului gastrointestinal, ca multe alte sucuri din legume. Prin urmare, îl puteți bea chiar dacă suferiți de gastrită și pancreatită.

Proprietățile nutriționale ridicate, compoziția chimică bogată și conținutul scăzut de calorii au făcut din sucul de dovleac o armă eficientă în lupta cu excesul de greutate.

Suc de dovleac pentru pierderea în greutate

Este recomandabil să folosiți în paralel și alte fructe și legume. Se potrivește cun morcovi, mere sau sfecla roșie. Sucurile sănătoase de varză, țelină și spanac în forma lor pură au un gust pe care nu totți îl preferă. Prin urmare, pentru a crește beneficiile și gustul, acestea pot fi adăugate în sucul de dovleac. Rezultatul este un adevărat meniu de detoxifiere cu conținut scăzut de calorii.

Cui este dăunător?

Practic nu are contraindicații. Este potrivit chiar și pentru mamele care alăptează, pentru care pierderea în greutate după naștere devine adesea o problemă, iar meniul permis este foarte limitat. Dovleacul nu este un potențial alergen și nu provoacă probleme cu burtica la bebeluși. Astfel, sucul poate fi consumat în timpul alăptării ca un aliment sănătos.

Stafidele – excelente bactericide, imunostimulante, sedative și diuretice

Stafidele au un efect foarte benefic asupra organismului, sunt excelente bactericide, imunostimulante, sedative și diuretice. De aceea, în unele cazuri se poate recomanda folosirea stafidelor în locul anumitor medicamente. Proprietățile stafidelor diferă semnificativ de proprietățile strugurilor – acest lucru a fost observat de medici încă din vremuri străvechi.

Este de remarcat faptul că conținutul de zahăr, și anume glucoză și fructoză, în stafide este de 8 ori mai mare decât în ​​struguri. Prin urmare, în loc de bomboane și alte dulciuri, este mai bine să mănânci stafide.

Proprietăți benefice ale stafidelor

Una dintre proprietățile benefice ale stafidelor este capacitatea lor de a elimina retenția de lichide din organism. Această proprietate este direct legată de prezența potasiului în ele. De asemenea, ajută în cazul intoxicațiilor, atunci când este necesară eliminarea toxinelor din sânge.

Antioxidanții pe care îi conține, suprimă creșterea bacteriilor, care sunt una dintre cauzele cariilor.

Pe lângă cele enumerate, decoctul de stafide vine în ajutorul bronșitei, pneumoniei și hipertensiunii.

Stafidele cu semințe sunt bune pentru dizenterie. Iar soiul de stafide fără semințe se descurcă de minune cu bolile de rinichi și vezică urinară.

Niacina sau acidul nicotinic este o componentă a enzimelor implicate în respirația celulară și metabolismul proteic care reglează activitatea nervoasă. Acesta este tocmai motivul pentru care stafidele întăresc sistemul nervos și acționează ca un sedativ.

Stafidele închise la culoare sunt considerate mai sănătoase decât soiurile albe. Chiar și cariile dentare și bolile gingiilor sunt posibile de tratat. Antioxidanții prezenți în ele, în special acidul oleanolic, inhibă creșterea bacteriilor care cauzează boli dentare.

Potasiul din stafide reglează echilibrul acido-bazic din sânge. Activează activitatea musculară a inimii și îmbunătățește transmiterea impulsurilor nervoase. Stafidele au un efect benefic și asupra funcționarii rinichilor și a pielii.

Stafide în loc de pastile

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare, diabet zaharat și distonie vegetativ-vasculară ar trebui să includă stafide în alimentația lor.

Rețeta de stafide cu suc de ceapă

Un decoct de stafide cu suc de ceapă este bun pentru tuse, scurgeri nazale și dureri în gât.

Se pune 100 g de stafide cu un pahar de apă clocotită și se lasă 10 minute. Se strecoară, se amestecă cu o lingură de suc de ceapă și se bea 1/2 cană de 3 ori pe zi.

Sau puneți 100 g de stafide tocate, adăugați un pahar de apă și fierbeți timp de 10 minute la foc mic. Apoi se strecoară compozițua. Bea acest decoct de mai multe ori pe zi, Dacă adăugați 1 lingură de suc proaspăt de ceapă la acest decoct, veți obține un amestec excelent pentru prevenirea hipertensiunii.

Mâncare din insecte, deja pe rafturi. Cum o recunoști

Multe produse din magazine conțin insecte, dar denumirea este „codată”. Aflăm despre prezența insectelor în produsele alimentare și cum acestea sunt menționate pe ambalaje conform reglementărilor UE. Se detaliază denumirile specifice ale insectelor care trebuie să apară pe etichete, precum „Acheta domesticus” sau „Tenebrio molitor”, scrie evz.ro.

Cum poți identifica produsele care conțin insecte

„În conformitate cu Regulamentul UE 1169/2011, toate ingredientele alimentare trebuie să fie clar indicate pe ambalaj, inclusiv insectele utilizate ca ingrediente.” Aceasta înseamnă că, deși multe produse conțin insecte, acestea trebuie să fie menționate sub denumirile lor științifice precise pe etichete.

De exemplu, „Acheta domesticus” (greier de casă) și „Tenebrio molitor” (vierme de făină) sunt termeni care trebuie să apară dacă aceste gâze se află în compoziția produsului. Reglementările sunt clare: producătorii sunt obligați să informeze consumatorii despre prezența acestor ingrediente, astfel încât aceștia să poată face o alegere informată atunci când achiziționează produsele respective.

Denumirile care semnalizează prezența insectelor

„Pentru a verifica ușor dacă un produs conține insecte, consumatorii trebuie să citească atent lista ingredientelor.” În Uniunea Europeană, există anumite denumiri care indică prezența insectelor în produsele alimentare.

Căutând pe etichete termenii precum E120 (Carmin, colorant obținut din coșenilă, o specie de insecte), Acheta domesticus (greiere de casă), Alphitobius diaperinus (larva gândacului de bălegar), sau Locusta migratoria (lăcustă migratoare), consumatorii pot identifica cu ușurință dacă produsul conține insecte.

Aceste denumiri trebuie să fie foarte clare și vizibile pe eticheta produsului, în conformitate cu legislația europeană.

Ce alte semne trebuie căutate pe etichete

„Un alt pas important în verificarea produselor este să te uiți la eventualele simboluri și avertismente de pe ambalaj.” Unele produse pot conține mențiuni precum „poate conține insecte” sau indicații legate de alergeni, iar acest lucru trebuie să fie specificat pe etichetă, mai ales dacă sunt folosite insecte în ingrediente.

De asemenea, produsele alimentare care fac parte din categoria „Noua Alimentație” (Novel Food) și care includ insecte ca ingrediente vor purta mențiuni suplimentare pe ambalaj.

În plus, consumatorii ar trebui să fie atenți la tipologia produselor, deoarece insectele sunt mai frecvent folosite în alimente precum biscuiți, pâine, paste, batoane proteice, snacks-uri sau produse pe bază de carne și alternative vegetale.

Matt Crump a devenit celebru pe Instagram datorită gemenelor sale adorabile!
Articolul anterior
Această femeie susține că s-a vindecat de poliartrită cu oțet de mere
Articolul următor
Close menu