Cum să alegi paharele de vin în funcție de culoare și aromă

Cu siguranță știai că atunci când servești vinul, trebuie să ții cont și de forma paharelor. Află, mai jos, cum să alegi paharele de vin în funcție de aroma lui, de culoare și de tărie.

separator
Paharele de vin pentru o masă de petrece sunt mult mai elegante dacă au picior. Nu trebuie să fie din cristal, dar este bine să alegi o sticlă de calitate, cu o transparență și o strălucire profundă, astfel încât să pună în valoare culoarea vinului servit.

Paharele pentru vin roșu

Sunt de obicei pahare cu o cupă rotundă și mare, aproape ca un glob. Cele cu deschiderea mai largă sunt potrivite cu vinul roșu tare și aromat, pentru a elibera parfumul și notele intense ale vinului.

Iar cele cu o cupă rotundă, cu piciorul mai înalt, dar deschiderea cupei mai mică sunt potrivite pentru vinurile roșii mai deschise la culoare, eventual demidulci, cu arome mai puțin intense decât vinul roșu tare.

Paharele pentru vin alb sau rose

Sunt de obicei pahare de tip lalea, cu o deschidere mai mare sau mai îngustă a cupei, în funcție de aroma vinului. Alege o cupă mai îngustă pentru vinul cu aromă florală sau fructată.
Paharele pentru vin spumant

Așa cum vezi în ghidul de mai sus, sunt fie foarte înguste și înalte pentru a păstra mai multă vreme acidul parfumat al șampaniei, fie pahare cu o cupă ovală, foarte puțin adâncă și cu o deschidere mare. Cele din urmă sunt destinate unei cantități mici de vin spumant care poate fi consumat din câteva înghițituri, spre exemplu pentru șampania cu care sunt întâmpinați oaspeții.

Pentru cocktailuri pe bază de vin

Pentru aceste băuturi aromate și de obicei mai dulci este bine să alegi pahare cu o formă deosebită cum este paharul Madeira. O formă de clepsidră sau o formă de lalea răsucită ar fi potrivite. Neapărat trebuie să aibă un picior de mărime medie, să nu depășească piciorul înalt al paharelor pentru vinuri roșii.

sursa

Apariție de senzație! Michelle Obama într-o pereche de cizme Balenciaga până la coapse, la un eveniment
Articolul anterior
Vezi cum poți să faci acasă, șervețele demachiante din ingrediente naturale
Articolul următor