Lintea este una dintre leguminoasele cu cel mai mare conținut de proteine. Aceasta poate fi combinată în multe mâncăruri savuroase, alături de orez, fasole sau legume.
Mai jos, îți propun o rețetă perfectă pentru un prânz sănătos și nutritiv. Totodată, aceasta poate oferită chiar și copiilor mici.
Ingredientele necesare:
-100 gr.de linte verde
-150 gr.de bulgur
-200 gr. de fasole roşie
-1 ceapă
-1/2 salată verde
-3 linguri ulei de măsline
-6 măsline negre mari
-1 lingură de muştar franţuzesc
-1 lingură de oţet de mere sau zeamă de lămâie
-sare după gust
Cum o preparăm:
Într-o cratiță puneți la fiert un litru de apă cu sare. După ce dă în clocot, puneți lintea şi fasolea roşie, care vor fi hidratate în prealabil. În ultimele 20 de minute adăugați şi bulgurul. Toate acestea trebuie să fie fierte „al dente”, iar când sunt gata le scurgeți de apă şi le lăsăm să se răcească.Între timp, tăiem ceapa, salata şi măslinele, apoi le punem într-un bol peste care adăugăm leguminoasele. La final în compoziție punem muştarul, uleiul de măsline, oţetul şi sare, după gust.
Totuși, nutriționiștii avertizează că consumul de linte nu fiecare poate să consume linte. Este vorba despre persoanele care suferă de afecțiuni renale, dar și despre persoanele care au probleme cu balonarea și flatulența.
Aveți grijă de sănătatea ta și a familiei tale!!!