Cum să îți prepari un ice tea de vară, răcoros din ingrediente sănătoase

Vara ai nevoie de o băutură răcoritoare, care să te ajute să faci față temperaturilor ridicate din termometre. Ice tea-ul este o băutură preferată în zilele călduroase de vară, însă variantele din comerț conțin mai multe substanțe chimice, zahăr și aromatizatori. Ideal ar fi să consumi un ice tea preparat chiar de tine, acasă, în acest caz poți fi sigură că îl poate consuma și copilul tău.

separator

Pornind de la reteța de bază de ceai, poți prepara o mulțime de variante de ice tea, adăugând ierburi aromatice sau fructe.

Icea tea simplu

Folosește 4 pliculețe de ceai (negru, verde sau cu ce altă aromă preferi) și 4 căni de apă pentru a prepara un ceai. Nu lasă plicurile de ceai să se infuzeze mai mult de 5 minute pentru că altfel ceaiul va capătă un gust amărui. Într-o oală, pune 4 căni de apă rece, în care vei dizolvă ½ cană de miere. Toarnă ceaiul preparat înainte și amestecă bine. Lasă la răcit ceaiul și servește cu cuburi de gheață ice tea-ul obținut.

Ice tea cu aromă de lămâie

Pentru a prepară un ice tea cu aromă de lămâie, procedează exact că atunci când prepari ice tea simplu, însă adaugă 60 ml de zeamă de lămâie în apă rece, înainte de a adaugă ceaiul fierbinte peste. Dacă simți nevoia, poți adaugă mai multă miere pentru a echilibra gustul acru dat de lămâie.

Ice tea cu mere

Fierbe apă într-un ibric. Pune 2 pliculețe de ceai negru într-o oală și acoperă-le cu ½ cană de apă fierbinte. După 5 minute, scoate pliculețele de ceai și adaugă 1 lingură de miere, apoi amestecă până când mierea se dizolvă complet. Lasă ceaiul să se răcească, apoi amestecă-l cu 2 căni de cuburi de gheață și cu ½ cană de suc de mere.

Ice tea cu piersici

Pentru a prepară acest tip de ice tea ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 piersici proaspete, 4 pliculețe de ceai negru sau verde, 4 căni de apă fierbinte, 4 căni de apă rece, 1 cană de zahăr brun.

Curată de coajă piersicile, apoi mărunțește-le. Pune cuburile de piersică într-o oală, alături de 4 pliculețe de ceai și adaugă peste cele 4 căni de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze preț de 5 minute, apoi scoate plicurile de ceai. Adaugă 1 cană de zahăr brun și apoi 4 căni de apă rece. După ce se răcește ceaiul preparat, strecoară-l. Consumă ice tea-ul cu cuburi de gheață.

Ice tea cu căpșune

Pentru a prepară 5 porții de ice tea cu căpșune ai nevoie de: 2 căni de căpșune congelate, 1 litru de ceai răcit, ½ cană de miere naturală, ¼ cană de zeamă de lămâie.

Păstrează 5 căpșune întregi, iar pe celelalte transformă-le în piure cu ajutorul blenderului. Strecoară piureul de căpșune pentru a îndepărta semințele. Amestecă apoi piureul de căpșune cu ceaiul, cu zeamă de lămâie și cu mierea naturală. Lasă amestecul să se răcească și servește ceaiul cu câte o căpșună întreagă pusă în pahar, dar și cu cuburi de gheață.

sursa

Schimbări majore la Vocea României! Unul dintre antrenori va fi înlocuit
Articolul anterior
Dilatarea varicoasă și insuficiența venoasă superficială a picioarelor
Articolul următor
Alte articole interesante