Cum să îți prepari un ice tea de vară, răcoros din ingrediente sănătoase

Vara ai nevoie de o băutură răcoritoare, care să te ajute să faci față temperaturilor ridicate din termometre. Ice tea-ul este o băutură preferată în zilele călduroase de vară, însă variantele din comerț conțin mai multe substanțe chimice, zahăr și aromatizatori. Ideal ar fi să consumi un ice tea preparat chiar de tine, acasă, în acest caz poți fi sigură că îl poate consuma și copilul tău.

separator

Pornind de la reteța de bază de ceai, poți prepara o mulțime de variante de ice tea, adăugând ierburi aromatice sau fructe.

Icea tea simplu

Folosește 4 pliculețe de ceai (negru, verde sau cu ce altă aromă preferi) și 4 căni de apă pentru a prepara un ceai. Nu lasă plicurile de ceai să se infuzeze mai mult de 5 minute pentru că altfel ceaiul va capătă un gust amărui. Într-o oală, pune 4 căni de apă rece, în care vei dizolvă ½ cană de miere. Toarnă ceaiul preparat înainte și amestecă bine. Lasă la răcit ceaiul și servește cu cuburi de gheață ice tea-ul obținut.

Ice tea cu aromă de lămâie

Pentru a prepară un ice tea cu aromă de lămâie, procedează exact că atunci când prepari ice tea simplu, însă adaugă 60 ml de zeamă de lămâie în apă rece, înainte de a adaugă ceaiul fierbinte peste. Dacă simți nevoia, poți adaugă mai multă miere pentru a echilibra gustul acru dat de lămâie.

Ice tea cu mere

Fierbe apă într-un ibric. Pune 2 pliculețe de ceai negru într-o oală și acoperă-le cu ½ cană de apă fierbinte. După 5 minute, scoate pliculețele de ceai și adaugă 1 lingură de miere, apoi amestecă până când mierea se dizolvă complet. Lasă ceaiul să se răcească, apoi amestecă-l cu 2 căni de cuburi de gheață și cu ½ cană de suc de mere.

Ice tea cu piersici

Pentru a prepară acest tip de ice tea ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 piersici proaspete, 4 pliculețe de ceai negru sau verde, 4 căni de apă fierbinte, 4 căni de apă rece, 1 cană de zahăr brun.

Curată de coajă piersicile, apoi mărunțește-le. Pune cuburile de piersică într-o oală, alături de 4 pliculețe de ceai și adaugă peste cele 4 căni de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze preț de 5 minute, apoi scoate plicurile de ceai. Adaugă 1 cană de zahăr brun și apoi 4 căni de apă rece. După ce se răcește ceaiul preparat, strecoară-l. Consumă ice tea-ul cu cuburi de gheață.

Ice tea cu căpșune

Pentru a prepară 5 porții de ice tea cu căpșune ai nevoie de: 2 căni de căpșune congelate, 1 litru de ceai răcit, ½ cană de miere naturală, ¼ cană de zeamă de lămâie.

Păstrează 5 căpșune întregi, iar pe celelalte transformă-le în piure cu ajutorul blenderului. Strecoară piureul de căpșune pentru a îndepărta semințele. Amestecă apoi piureul de căpșune cu ceaiul, cu zeamă de lămâie și cu mierea naturală. Lasă amestecul să se răcească și servește ceaiul cu câte o căpșună întreagă pusă în pahar, dar și cu cuburi de gheață.

sursa

Cu ce înlocuiești ouăle, untul și brânza în Post

Postul Paștelui, cea mai grea încercare culinară a credincioșilor, poate fi îndurat mai ușor dacă învățăm să ne păcălim creierul. După cum se știe, o parte consistentă a consumului exagerat de alimente, mai ales cele interzise în post, n-are legătură cu nevoile fiziologice, ci cu dependența mentală. Există însă câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, scrie realitatea.net.

Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez.

La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.

Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete.

Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.

Micul dejun care curăță organismul de toxine. Poți slăbi 5 kilograme într-o lună

Micul dejun care curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti cu 5 kg intr-o luna. Cantitatea mare de vitamine și minerale pe care o oferă acest mic dejun va îmbunătăți starea părului și a pielii, vă va îmbunătăți metabolismul și va îmbunătăți funcționarea generală a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Mic dejun eficient, favorizează pierderea în greutate

Potrivit nutriționiștilor, acest mic dejun este extrem de eficient. Consumul acestuia favorizează pierderea în greutate prin stimularea arderii grăsimilor și a caloriilor. Este necesar să-l consumi cel puțin o lună, iar slăbirea maximă care se poate realiza cu ajutorul lui într-o lună este de 11 kilograme.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ovăz rulat 1 cană sau 250 ml chefir organic (iaurt cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, o opțiune)
  • 1 lingurita cacao pudra
  • 1 linguriță de semințe de in
  • 5-7 prune uscate

Acest mic dejun se prepară noaptea și se mănâncă dimineața.

Mai întâi, turnați 100 ml de apă clocotită peste prune, așezându-le în prealabil într-un bol. Apoi acoperiți-le și lăsați timp de aproximativ 10 minute. Într-un alt castron, puneți ovăzul, cacao și semințele de in. Apoi adăugați chefir și amestecați totul. Tăiați mărunt prunele înmuiate și adăugați-le la amestec. Alternativ, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a face o pastă. Amesteca totul si da la frigider pana dimineata.

Dimineața, savurați un mic dejun delicios și sănătos. Primele rezultate pozitive vor apărea într-o săptămână. Publicația adaugă că este posibil să aveți o senzație ciudată în stomac în prima zi, dar aceasta va dispărea odată cu al doilea mic dejun. Beneficiile acestui mic dejun se datorează ingredientelor din el. Toate au un efect benefic asupra activității gastro-intestinale.

Chefirul nu numai că stimulează peristaltismul, dar conține și bacterii benefice, care sunt la baza bunei funcționări nu numai a tractului gastrointestinal, ci și a întregului organism. Vitamina F, care este conținută în semințele de in, este implicată activ în metabolismul grăsimilor și colesterolului (această vitamină nu este sintetizată în organism). Vitaminele A și E („vitaminele tinereții”) au un efect benefic asupra pielii – datorită lor, semințele de in și-au găsit utilizare în multe rețete cosmetice.

În plus, semințele de in sunt o sursă importantă de seleniu, care, la rândul său, previne dezvoltarea tumorilor, curăță corpul de metale grele și ajută la îmbunătățirea vederii și a activității creierului. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în lecitină, care este bună pentru sănătatea ochilor și cardiovasculară.

Cât de grav ne putem îmbolnăvi de la recipientele din plastic

Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți, scrie realitatea.net. 

Aceștia perturbă activitatea hormonala, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii.

Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.

BPA-ul se eliberează în mâncare, sub influență căldurii. Prin urmare, nu este bine să încălzești mâncarea la microunde, în recipiente de plastic, sau să îți bei cafeaua în pahare de unică folosință.

Veselă și tacâmurile de unică folosință conțin și ele compuși cu potențial cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada îndelungată crește foarte mult riscul de cancer, mai ales dacă există și o predispoziție genetică.

Caserolele, sticlele și paharele care conțin BPA pot cauza cancer și diabet. În plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

– leziuni ale creierului;
– nivel de agresivitate crescut;
– sistem imunitar slăbit;
– afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate;
– cantitatea de spermă diminuată;
– avort spontan;
– afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

De ce nu e bine să refolosești sticlele din plastic

Multe persoane refolosesc sticle din plastic pentru a le umple cu apă sau sucuri ori pentru a depozita în ele vinul făcut la țară, spre exemplu.

Chiar dacă le speli foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, aceste recipiente pot reține colonii întregi de bacterii periculoase. Și dacă le dezinfectezi cu soluții speciale, bacteriile se pot dezvoltă și înmulți ulterior.

Agenții patogeni se formează atât pe suprafață sticlelor din plastic, cât și în zgârieturile și crăpăturile de la suprafață acestora, invizibile cu ochiul liber.

Dacă ai obiceiul să reumpli sticlă cu apă de la dozator, renunță să o mai faci. Poți avea simptome similiare toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, diaree sau crampe abdominale.

Și sticlele din plastic reutilizabile se pot contamina cu baterii, mai ales când nu sunt spălate corect sau sunt deteriorate. Spălarea și utilizarea frecvența a recipientelor din plastic cu apă foarte fierbinte duce la apariția unor crăpături invizibile în structura lor.

5 sfaturi de care trebuie să ții cont

– Verifică codul de reciclare de pe ambalaj. Nu cumpără recipiente inscripționate cu cifrele 3 sau 7, conțin cele mai nocive substanțe. Evita să cumperi recipiente fără niciun cod trecut pe ele.

– Nu încălzi mâncarea în recipiente de plastic decât dacă au indicat pe ele simbolul de siguranță pentru microunde.

– Nu pune PET-uri cu apă la congelator! Plasticul eliberează în apă înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, ce poate cauza cancer.

– Nu expune PET-ul la căldură. Toxinele din plastic vor trece în apă

– Cumpără doar veselă de unică folosință, de culoare mata, inscripționată cu cifrele 2, 4 sau 5.

Schimbări majore la Vocea României! Unul dintre antrenori va fi înlocuit
Articolul anterior
Dilatarea varicoasă și insuficiența venoasă superficială a picioarelor
Articolul următor