Cum să prepari oul poșat, dar și beneficiile sale asupra organismului

Nutriționiștii spun că oul poșat este una dintre cele mai sănătoase metode de preparare a acestui aliment. Vă explicăm mai multe despre tehnica de poșare, destul de dificilă pentru mulți bucătari amatori.

separator

Această metodă reprezintă pregătirea rapidă a unui ou, prin scufundarea acestuia în apă fierbinte. Mai jos vezi, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a pregăti un ou perfect.Pentru început, pune un vas mediu cu apă la încălzit, pe care trebuie să o aduci la temperatura de fierbere, apoi micșorează flacăra pentru menținerea temperaturii. Sparge oul într-un castron mic și varsă ușor oul în apă, astfel încât să își păstreze forma (albușul distribuit uniform în jurul gălbenușului). Lasă oul să fiarbă aproximativ 4 minute. Vei vedea că albușul va deveni din transparent un alb opac, schimbare care te anunță că oul este gata. Pe lângă culoare, albușul trebuie să îți modifice complet și textura, să nu existe zone unde aspectul este încă gelatinos. Scurge oul cu atenție din apă și servește-l!

Beneficiile consumului de ouă poșate
Un ou poșat este, de fapt, un ou fiert fără coaja sa. Dintre toate variantele de preparare a oului, poșarea este printre cele mai sănătoase. Un ou poșat are 70 de calorii, 6 grame de proteine, 4,7 grame de grăsimi nesaturate. De asemenea, acesta conține și cantități mari de vitamina D, antioxidanți și alți nutrienți importanți. Poșarea ouălor previne grăsimile din acestea să se oxideze înainte, dar și în timpul gătirii. Oxidarea se petrece atunci când alimentele sunt expuse la aer. Gătirea ouălor în apă care fierbe previne oxidarea. Consumând ouă poșate beneficiezi de toate calitățile nutriționale ale acestora, fără să consumi grăsimi precum cele din ulei sau unt, așa cum se întâmplă în cazul ouălor prăjite sau a omletei.

Cum poți consuma ouă poșate
Ouăle poșate pot fi consumate în fel și chip. La micul dejun, de pildă, pot fi consumate pe o felie de pâine integrală prăjită, alături de legume feliate. La prânz, ouăle poșate pot fi consumate într-o salată. Pe de altă parte, acest tip de ouă se pot consuma la cină, peste paste din orez fierte și asezonate cu ierburi aromatice. Ai gătit spanac în urmă cu o zi și nu te tentează să îl mănânci? Ei bine, poți prepara unul sau două ouă poșate, pe care le poți servi pe patul de spanac gătit. De asemenea, și ciupercile sotate în unt pot fi servite cu un ou poșat alături.

Vezi, în video-ul de mai jos, cum poți poți prepara ouă poșate.

Sursa

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Grupul Up Moldova: despre beneficiile și avantajele tichetelor de masă pentru angajați și angajatori
Articolul anterior
Corpurile neînsuflețite ale femeii din Florești și fiului ei au fost aduse acasă
Articolul următor