Cum să prepari oul poșat, dar și beneficiile sale asupra organismului

Nutriționiștii spun că oul poșat este una dintre cele mai sănătoase metode de preparare a acestui aliment. Vă explicăm mai multe despre tehnica de poșare, destul de dificilă pentru mulți bucătari amatori.

separator

Această metodă reprezintă pregătirea rapidă a unui ou, prin scufundarea acestuia în apă fierbinte. Mai jos vezi, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a pregăti un ou perfect.Pentru început, pune un vas mediu cu apă la încălzit, pe care trebuie să o aduci la temperatura de fierbere, apoi micșorează flacăra pentru menținerea temperaturii. Sparge oul într-un castron mic și varsă ușor oul în apă, astfel încât să își păstreze forma (albușul distribuit uniform în jurul gălbenușului). Lasă oul să fiarbă aproximativ 4 minute. Vei vedea că albușul va deveni din transparent un alb opac, schimbare care te anunță că oul este gata. Pe lângă culoare, albușul trebuie să îți modifice complet și textura, să nu existe zone unde aspectul este încă gelatinos. Scurge oul cu atenție din apă și servește-l!

Beneficiile consumului de ouă poșate
Un ou poșat este, de fapt, un ou fiert fără coaja sa. Dintre toate variantele de preparare a oului, poșarea este printre cele mai sănătoase. Un ou poșat are 70 de calorii, 6 grame de proteine, 4,7 grame de grăsimi nesaturate. De asemenea, acesta conține și cantități mari de vitamina D, antioxidanți și alți nutrienți importanți. Poșarea ouălor previne grăsimile din acestea să se oxideze înainte, dar și în timpul gătirii. Oxidarea se petrece atunci când alimentele sunt expuse la aer. Gătirea ouălor în apă care fierbe previne oxidarea. Consumând ouă poșate beneficiezi de toate calitățile nutriționale ale acestora, fără să consumi grăsimi precum cele din ulei sau unt, așa cum se întâmplă în cazul ouălor prăjite sau a omletei.

Cum poți consuma ouă poșate
Ouăle poșate pot fi consumate în fel și chip. La micul dejun, de pildă, pot fi consumate pe o felie de pâine integrală prăjită, alături de legume feliate. La prânz, ouăle poșate pot fi consumate într-o salată. Pe de altă parte, acest tip de ouă se pot consuma la cină, peste paste din orez fierte și asezonate cu ierburi aromatice. Ai gătit spanac în urmă cu o zi și nu te tentează să îl mănânci? Ei bine, poți prepara unul sau două ouă poșate, pe care le poți servi pe patul de spanac gătit. De asemenea, și ciupercile sotate în unt pot fi servite cu un ou poșat alături.

Vezi, în video-ul de mai jos, cum poți poți prepara ouă poșate.

Sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Medicamentul primăverii! Una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele

Pentru că primăvara a sosit, vorbim astăzi despre o plantă cu multiple beneficii pentru organismul nostru. Aceasta este considerată o minune a naturii și este de un real ajutor și în tratamentul hepatitei. E o plantă care se apropie la gust de usturoi, de aceea mai este cunoscută și sub denumirea de usturoiul ursului.

Sezonul leurdei, plantă supranumită „medicamentul primăverii”, a reînceput. Are numeroase avantaje pentru organism și poate fi folosită în diverse combinații alimentare. Virtuțile terapeutice derivă din vitaminele, proteinele și sărurile din compoziția sa, care îi conferă un caracter tonic.

„Medicamentul primăverii” se găsește în piețe la prețul de 20 de lei, însă poate fi găsită și în zonele cu sol bogat în azot, cum ar fi parcul demografic Gurghiu. Leurda este la mare căutate în această perioadă, mulți beneficiind de efectele sale benefice pentru organism, mai ales pentru cei care suferă de hepatită.

Leurda fortifică sistemul nostru imunitar cu acțiuni antivirale și antibacteriene. De asemenea, este folosită la scară largă în cure de detoxifiere. De asemenea, specialiștii îl recomandă și persoanelor cu probleme la ficat sau pancreas.

În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Remediul primăverii” contribuie la scăderea colesterolului și a insuficienței biliare. Este eficientă pentru ameliorarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, a insomniei, a amețelilor și chiar a depresiei. Totodată, este un produs benefic în bolile gastrointestinale, dizenterie sau paraziți intestinali.

Leurda nu poate fi folosită doar în salate sau în diverse mâncăruri, ci poate fi făcută și suc. Acesta poate combate reumatismul degenerativ și se obține prin macerarea frunzelor de leurdă, tăiate și puse într-un borcan peste care se pune apă caldă. Este nevoie de patru ore pentru macerarea frunzelor de leurdă, iar sucul astfel obținut se strecoară și se bea imediat, scrie evz.ro.

Grupul Up Moldova: despre beneficiile și avantajele tichetelor de masă pentru angajați și angajatori
Articolul anterior
Corpurile neînsuflețite ale femeii din Florești și fiului ei au fost aduse acasă
Articolul următor