Cum se coc ardeii pentru a-i putea decoji ușor. Trucul folosit de gospodine

Aromați și plini de vitamine, ardeii grași sunt un deliciu în sezonul estival. De asemenea, multe gospodine aleg să-și facă plinul pentru iarnă cu ardei copți, conservați sau congelați. După ce sunt copți, cel mai greu pas este decojirea. Ce trucuri sunt folosite pentru a putea decoji mai ușor ardeii?

separator

Pentru copt, se aleg ardei cărnoși, cu pulpă groasă, cum ar fi kapia sau gogoșari. Pot fi și verzi, care sunt mai amărui decât cei roșii sau galbeni. De asemenea, un alt aspect important constă în alegerea unor ardei drepți, lucru care ajută și la coacerea uniformă a lor.

Spală ardeii și sterge-i de apă, apoi pune-i în tigaie, în baie de ulei. Lasă focul mic, iar după ce se încinge uleiul pune un capac. Astfel, ardeii vor fierbe în ulei, fără să se ardă. Răsucește-i pe toate părțile, cu ajutorul unui clește de grătar, iar când sunt gata scoate-i și lasă-i la răcit, într-o strecurătoare.

Cum se coc în cuptor?

Dacă deții un grătar, metoda este și mai simplă. Este nevoie doar să îi coci după ce se domolesc flăcările, atunci când jarul este iute. Stai cu ochii pe ei și întoarce-i când se fac pe câte o parte. În final, scoate-i într-un castron, presară-i cu sare și lasă-i acoperiți, să transpire. În felul asta, coaja se umflă și ardeii se curăță mai ușor.

În cazul în care ai nevoie doar de o cantitate mică, îi poți face în tava cuptorului. Așază o bucată de folie de aluminiu în tavă și deasupra ardeilor. La cuptoarele electrice, ardeii se coc mai rapid, la cuptoarele pe gaz durează însă ceva mai mult, aproape 35-40 de minute. Precum mai sus, după ce s-au copt, scoate-i și presară-i cu sare, în castron, apoi acoperă-i. Poftă bună!

sursa

Un medic de la Institutul Oncologic a fost reținut
Articolul anterior
Industria Republicii Moldova se află în declin: ramurile cele mai afectate în urma pandemiei
Articolul următor
Alte articole interesante