Cum se curăţă ardeii copţi mai uşor

Ardeii copţi sunt de nelipsit din orice gospodărie în acest sezon. Cu toate acestea cea mai dificilă parte a preparării lor este curăţarea după coacere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să coci ardeii mai uşor.

separator
72488_ardei-copti-la-borcan-349

Pentru ca ardeii să poate fi curăţaţi cu uşurinţă, este important în primul rând să cumperi ardei cât mai cărnoşi şi de formă regulată. Dacă acestia sunt incovoiaţi nu se vor coace uniform, pulpa rupându-se în momentul decojirii.

De asemenea, este foarte important ca ardeii să fie proaspeţi. Dacă observi că încep să se vestejească mai bine pune-i la o mâncare.

Coace ardeii pe o plită/tablă direct pe focul aragazului. Dacă ai posibilitatea îi poţi coace pe grătar, aceştia fiind şi foarte gustoşi. Intoarce ardeii din când în când e pe o parte pe alta până când se coc uniform. Nu pleca de lângă ei deoarece se ard rapid.

Pune ardeii într-un castron sau într-o oală presară sare pe ei şi acopera-i cu un capac sau o cârpă groasă de bucatărie. După ce au ajuns la temperatura camerei poţi începe să-i cureţi.

Sursa

Covid-19: cel de-al treilea studiu, cu un medicament nou fabricat în Germania, a fost aprobat în țara noastră
Articolul anterior
19 tone de prune moldovenești au ajuns în Germania
Articolul următor