Date alarmante: unele iaurturi conțin mai mult zahăr decât băuturile carbogazoase

În comerț, există o sumedenie de iaurturi după care micuții se dau în vânt. Totuși, multe dintre acestea nu conferă siguranță pentru a fi consumate de către copii. Un studiu recent, efectuat de cercetători britanici, a analizat 900 de tipuri de iaurt și s-a stabilit ca doar 9% dintre ele au un conținut scăzut de zahăr.

separator
Adevărul este că unele iaurturi conțin mai mult zahăr decât orice băutură carbogazoasă. Asta a relevat un studiu al Universităților din Surrey și Leeds, din Regatul Unit. Cercetătorii indică firmelor producătoare de iaurturi să nu mai recomande produsul că fiind unul sănătos.

Băuturile naturale sau iaurturile grecești s-au dovedit că au mai puțin zahăr decât cele 900 de tipuri analizate. Informația a fost furnizată de revista britanică științifică BMJ. Experimentul a înregistrat iaurturi pentru copii și bio cu 10,8 și 13,1 grame de zaharuri la 100 de grame. O cifra foarte mare dacă se ia în considerare faptul că o coca cola conține 11 grame de zahăr.

„Deși există dovezi că iaurturile pot fi benefice pentru sănătate, rezultatele evidențiază faptul că au un conținut zahăr relativ ridicat la toate categoriile, cu excepția iaurturilor naturale și grecești,” se arată în raport.

Care este cantitatea corectă de zahăr pe care ar trebui să o conțină un iaurt?

Potrivit regulamentului european, iaurtul care are maximum 5 grame de zahăr la 100 de grame poate fi considerat că având un aport „scăzut de zahăr”.

Dintre cele peste 900 de iaurturi analizate, doar 9% s-au încadrat la categoria „zahăr scăzut.” Marea Britanie a luat măsuri pentru a reduce cantitatea de zahăr din iaurt. Până în 2020, se estimează că zahărul din iaurturi ar trebui redus cu 20%. Conținutul ridicat de zahăr în produsele pentru copii crește riscul de obezitate și afecțiuni gastrice și pancreatice.

sursa

alte Articole interesante