De ce te doare capul când ți-e foame?

Mai degrabă capul, și nu stomacul, poate transmite că este timpul să mănânci. Ți s-a întâmplat, măcar o dată, să te confrunți cu o durere de cap sau amețeli atunci când ți-a fost foame? Unul dintre răspunsurile corpului la foame, durerile de cap sunt un semnal al obiceiurilor alimentare nesănătoase.

separator
Poți reduce probabilitatea apariției durerilor de cap induse de senzația de foame planificandu-ți din timp mese echilibrate și gustări sănătoase și sățioase.

Cauzele posibile ale durerilor de cap induse de foame includ tensiunea mușchilor și o glicemie scăzută. Foamea poate determina încordarea mușchilor, declanșând astfel o cefalee de tensiune, sau durere de cap datorată stărilor de tensiune.

Dacă sări peste mesele principale, dormi până mai târziu decât în mod normal sau iei mesele sau gustările cu întârziere, toți acești factori vor avea drept rezultat o scădere a nivelului glucozei în sânge.

Când glicemia scade brusc, corpul produce hormoni pentru a contracare nivelurile scăzute de glucoză, lucru care poate declanșa o durere de cap. Durerile de cap declanșate de glicemia mică sunt adeseori însoțite de alte simptome asociate, cum ar fi transpirație, senzație de slăbiciune, oboseală, confuzie, amețeală și tremurat.

Poți reduce riscul de a suferi dureri de cap induse de foame dacă iei mesele principale și gustările tale preferate la ore regulate. Evista să sări peste mesele importante ale zilei și alege o dietă echilibrată, alcătuită dintr-o paleta cât mai variată de fructe și legume, care să includă și surse de proteine slabe și cereale integrale. De asemenea, încearcă să îți menții organismul hidratat și limitează adaosul de zahăr din băuturile pe care le consumi și din alte alimente.

sursa

Mesajul zguduitor postat de soția lui Mihai Constantinescu, după moartea acestuia
Articolul anterior
Scandal în showbiz-ul rusesc. Andrei Malahov a făcut-o ,,femeie ușoară” pe actrița Natalia Rudova
Articolul următor
Alte articole interesante