Descoperire uimitoare. Legătura dintre Covid-19 și ceaiul verde

Compușii chimici din diverse alimente sau băuturi, cum ar fi ceaiul verde, strugurii muscadine și ciocolata neagră, se pot lega și bloca virusul SARS-CoV-2, potrivit unui nou studiu realizat de specialiștii americani.

separator

În cadrul studiului, cercetătorii NC State University au efectuat atât simulări pe calculator, cât și studii de laborator. Astfel s-a observat modul în care a reacționat așa-numita „protează principală” (Mpro) din virusul SARS-CoV-2 atunci când se confruntă cu o serie de compuși chimici din plante cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

„Mpro în SARS-CoV-2 este necesar pentru ca virusul să se reproducă și să se asambleze. Dacă putem inhiba sau dezactiva această protează, virusul va muri”, a explicat unul dintre cercetători.

Astfel, simulările pe computer au arătat că compușii chimici studiați din ceaiul verde, două soiuri de struguri muscadine, pudră de cacao și ciocolată neagră s-au putut lega de porțiuni diferite de Mpro.

„Ceaiul verde are cinci compuși chimici testați care se leagă de diferite site-uri din buzunarul de pe Mpro, în mod esențial copleșitor pentru a-i inhiba funcția. Strugurii Muscadine conțin aceste substanțe chimice inhibitoare în piei și semințe. Plantele folosesc acești compuși pentru a se proteja. Așa că nu este surprinzător faptul că frunzele și plantele conțin acești compuși benefici”, a spus De-Yu Xie.

sursa

Interpreta de muzică populară Zinaida Julea își sărbătorește astăzi ziua de naștere!
Articolul anterior
Vaccinul Covid Pfizer, aprobat pentru utilizare în Marea Britanie
Articolul următor
Alte articole interesante