Deserturi de Crăciun cu înghețată – un deliciu culinar irezistibil. Surprinde-ți invitații de sărbători!

Feeria sărbătorilor de iarnă e tot mai aproape, atmosfera magică este una specială în fiecare an, așteptând revederile cu cei dragi și multă voie bună. Și pentru că e sărbătoare în casa ta, cu siguranță, îți dorești să-ți impresionezi invitații cu delicii savuroase, care să răsfețe papilele gustative celor mari și mici!

separator

În perioada sărbătorilor de iarnă, Sandra își bucură consumatorii cu o înghețată nouă, ediția specială Magic Christmas. Trei arome speciale au fost create pentru iubitorii de dulciuri și înghețată: măr și scorțișoară, portocală și ciocolată și mentă cu picături de ciocolată

Anul acesta, surprinde-ți oaspeții cu deserturi delicioase și irezistibile! Cei dragi îți vor aprecia alegerea, deoarece deserturile de Crăciun cu înghețata Magic Christmas de la Sandra vor fi pe placul tuturor invitaților. Notează cele 4 rețete, de mai jos, și creează magie de sărbători!

Cinnamon Rolls

Aroma îmbietoare de scorțișoară specifică sărbătorilor de iarnă și înghețata savuroasă Magic Christmas vor aduce un răsfăț nemaipomenit. Iată cum se prepară desertul!

Ingrediente (pentru 12 roluri) :
Aluat :
½ cană de apă caldă (40°C)
2 ¼ lingurițe de drojdie uscată
¼ cană + 1 linguriță de zahăr
½ cană de lapte integral la temperatura camerei
1 ou
1 gălbenuș de ou
1 linguriță de sare
4 căni de făină
5 linguri de unt moale

Umplutură de scorțișoară:

1/3 cană de unt moale
1/3 cană de zahăr
1/3 cană zahăr brun
1 lingură de scorțișoară
¼ linguriță de sare

Glazură:

1 ½ cană de zahăr pudră
4 linguri de lapte
1 linguriță de zest de portocală
sare

Mod de preparare:

  1. Aluatul: presurați drojdia uscată peste apa caldă. Adăugați o linguriță de zahăr și amestecați. Lăsați pe 5-7 minute ca amestecul să înceapă a activa.
  2. Într-un bol adânc, turnați compoziția din drojdie, apă și zahăr. Adăugați ¼ cană de zahăr, laptele, oul și gălbenușul de ou. Amestecați bine. Adăugați făina și untul, puțin câte puțin. Amestecați încet până obțineți o compoziție uniformă. Dacă aluatul obținut este prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  3. Răsturnați aluatul într-un bol preuns cu unt. Acoperiți bolul cu peliculă alimentară și lăsați aluatul să crească la temperatura camerei timp de o oră.
  4. După ce aluatul a crescut începeți să-l lucrați. Lucrați-l în formă de dreptunghi de dimensiunea 50 x 30 cm pentru a-l putea tăia ușor. Ungeți aluatul întins cu unt topit.
  5. Umplutura de scorțișoară: într-un bol, amestecați zahărul, zahărul brun și scorțișoara. Presurați aluatul întins cu această umplutură.
  6. Răsuciți aluatul sub formă de învârtită și tăiați-l în 12 părți egale. Luați o tavă și ungeți-o cu unt după care aranjați rolurile tăiate în ea. Acoperiți tava cu pelicula alimentară și lăsați-o pe 30-45 minute la temperatura camerei.
  7. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți rolurile timp de 30-35 min. Lăsați-le să se răcească timp de 5 minute.
  8. Glazura: într-un bol combinați zahărul pudră, laptele, esența de vanilie, zestul de portocală și sarea. Amestecați până la omogenizare. Dacă glazura este prea deasă adăugați puțin lapte. Turnați glazura peste rolurile calde și serviți-le imediat. Recomandăm să le serviți cu înghețată Sandra Magic măr și scorțișoară.

Fondant de ciocolată

Un desert cuceritor căruia nimeni nu-i poate rezista!

Ingrediente:

2  ouă
2 gălbenușuri de ou
1 linguriță extract de vanilie
1 ½ cană de lapte condensat fiert
35 g făină
înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți cu unt 4 forme micuțe de copt cu diametrul de 8 cm.
  2. Într-un bol puneți ouăle, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie. Amestecați cu mixerul timp de 4-5 minute, până la obținerea unui amestec gros și pal.
  3. Adăugați laptele condensat și amestecați încet până la încorporare integrală. Turnați făina și continuați să amestecați foarte ușor.
  4. Turnați amestecul în cele 4 forme și puneți-le în cuptor timp de 10-12 minute sau până când acestea se rumenesc prin părți, iar mijlocul este moale.
  5. Lăsați-le să se răcească în forme timp de 1-2 minute. Luați un cuțit și treceți cu el ușor pe marginea formei pentru a dezlipi cechul de formă.
  6. Serviți checul cald și decorați-l cu o bilă de înghețată Sandra Magic măr și scorțioară.

Brownie de ciocolată și portocală

Pufoasă, cu o aromă intensă de ciocolată și portocală, prăjitura în sos de înghețată este exact desertul pe care-l aștepți la masa de Sărbătoare!

Ingrediente:

Brownie:

1 cană de făină
½ cană de unt topit
½ linguriță de sare
4 ouă
1 linguriță esență de vanilie
¼ cană de cacao pudră

Umplutură: 

½ cană de unt topit
3 căni de zahăr pudră
1 ½ lingură de ap
½ linguriță esență de portocală

Sos:  

340 g de ciocolată
9 linguri de unt
½ linguriță esență de portocală
Înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Brownie: combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le cu mixerul la viteză medie timp de 3 minute. Turnați amestecul obținut într-o tavă preunsă cu unt. Puneți tava în cuptor la temperatura de 180°C și coaceți aproximativ 25 de minute. Lăsați să se răcească complet.
  2. Umplutura: amestecați bine untul cu o cană de zahăr pudră. Adăugați extractul de portocală și puțină sare. Amestecați. Introduceți treptat restul zahărului, apa și continuați să amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar mai adăgați puțină apă. Trebuie să obțineți o cremă densă. Ungeți blatul de brownie cu aceasta cremă.
  3. Sosul: topiți pe baie marină ciocolata și untul. Adăugați extractul de portocală și amestecați in continuu. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute, până când aceasta este deabia caldă. Turnați sosul uniform peste crema de pe blat.
  4. Puneți în frigider pe minim 20 de minute. Înainte de a servi, porționați desertul. Serviți-l cu înghețata Sandra Magic portocală și ciocolată.

Sandwich cu înghețată

Aroma de cacao, vanilie și gustul savuros de înghețată Sandra cu mentă și ciocolată îi va răsfăța pe cei dragi!Ingrediente:

100 gr. – unt moale
100 gr. – zahăr
30 gr. – cacao
60 gr. – făină
1 linguriță – bicarbonat de sodiu
¼ linguriță – sare
1 linguriță – esență de vanilie
1 ou

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu dimensiunile 20 x 20 cm cu hârtie de copt.
  2. Amestecați untul moale cu zahărul până obțineți consistența unei creme. Adăugați oul și esența de vanilie. Amestecați până la încorporare integrală.
  3. Introduceți toate ingredientele uscate în crema obținută și continuați să amestecați până la omogenizare.
  4. Turnați amestecul în tavă și coaceți-l timp de 13-14 minute până când marginile se înnegresc puțin.
  5. Scoateți înghețata din congelator și lăsați-o să se încălzească puțin.
  6. Pentru a forma sandwich-urile, tăiați blatul în dreptunghiuri. Luați înghețata și formați sandwich-urile.
  7. Puneți sandwich-ul în congelator pe 2-4 ore, până când înghețata se întărește, după care scoteți-l și tăiați-l în forme dreptunghiulare.

Sandra, oferă emoții noi de Crăciun!

alte Articole interesante