Dieta Anei Aslan! Care erau regulile medicului în ceea ce privește regimul alimentar

Ana Aslan, medic român, academician, specialist în gerontologie, a rămas în istorie pentru numeroasele produse pe care le-a creat în cadrul Institului de Geriatrie. Medicul a trăit 92 de ani, iar acest lucru a fost posibil, inevitabil, grație stilului de viață sănătos pe care l-a dus.

separator

Ana Aslan avea o regulă: să mănânce corect, la ore fixe, și din alimentația ei făceau parte alimente sănătoase, naturale.

“Totul trebuie să fie cât mai natural, trebuie evitate alimentele din conservă. Alimentația trebuie să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanțe inutile. Multe legume, multe fructe și, bineînțeles, multă mișcare”, spunea Ana Aslan.

Normal, o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentației trebuie să arate așa: 1) micul dejun, 2) gustare, 3) prânz (medicul lua prânzul la maxim 13:30), 4) gustare, 5) cină (la 18:00 – 19:00).

La capitolul carne avea un fel de podium: carnea de vacă, peștele, pasărea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea îl recomandă. Apoi recomandă ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai vegetal.

Avea și mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel și piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de șalău cu lămâie, sărmăluțe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu cașcaval la cuptor. Și avea și o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul “buturuga”, făcut în casă. ‘Dacă primea vreun tort de cofetărie… îl făcea cadou, nu îl mânca.”, declara dr. farmacist Speranța Pradă, președintele Fundației “Ana Aslan”.

sursa

Un medic basarabean a devenit erou într-o localitate din România
Articolul anterior
Stilistul Victor Micușa a făcut cadou o frizerie! Cine este beneficiara?
Articolul următor
Alte articole interesante