Două produse care conțin substanțe periculoase, retrase din magazine

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru Siguranța Alimentelor din România a retras două produse de pe rafturile magazinelor din țară. Este vorba despre un sortiment de înghețată și un sortiment de mărar mărunțit. Produsele au fost retrase de la comercializare, după ce specialiștii au depistat concentrații periculoase de pesticid.

Reprezentanții ANSVSA susțin că produsele respective conțin Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin, din categoria pesticidelor. Cetățenii care au cumpărat produsele respective sunt sfătuiți fie să le distrugă, fie să le aducă înapoi în magazinele de unde au fost achiziționate. Contravaloarea produselor va fi returnată, arată reprezentanții ANSVSA.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, transmite ANSVSA.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:  MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC

Producătorul CICOM SRL, a inițiat retragerea de la comercializare a produselor “UNIQUE”- Inghetata cu arome de Tiramisu si Vanilie și “HAPPY” Inghetata cu aroma si sirop de pepene galben.

Interpreta Anișoara Dabija, despre divorț, relația cu Nicolae Botgros și fiica Nicoleta
Articolul anterior
Învață bunele maniere și își surprind părinții cu mese și tacâmuri corect aranjate și comportament manierat în locurile publice
Articolul următor
Alte articole interesante