După ce Asociaţia Producătorilor de Conserve a tras alarma, ANSA ar putea interzice importul sucurilor din Ucraina

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a fost sesizată de Asociaţia Producătorilor de Conserve despre faptul că o companie ucraineană vinde în ţara noastră suc care este de fapt unul ,,contrafăcut”, ce conține adaos de zahăr și chimicale.

separator
Această întreprindere a câştigat mai multe licitaţii de stat şi livrează produsele în şcoli, grădiniţe şi spitale.

Asociaţia Producătorilor de Conserve a efectuat o analiză a sucurillor importate. Au luat probe de la sucul de mere şi cel de roşii pe care le-au trimis la un laborator din Germania. Aceste s-au dovedit a fi cu un conținut de maltoză și izomaltoză, substanţe cu rol de îndulcitor, care nu-și au locul în componența sucurilor naturale. Iar sucul de tomate era îndulcit cu glucoză şi fructoză. Astfel, consumatorii sunt înșelați.

Sesizarea a ajuns la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor și la Procuratura Generală.

După ce Asociaţia Producătorilor de Conserve a tras alarma, ANSA ar putea interzice importul sucurilor din Ucraina. „Riscă să fie suspendat importurile, careva contravenţie, retragerea produselor de pe piaţă, adică toate reeşind din încălcările care vor fi depistate urmează să fie aplicate şi măsuri în conformitate cu legislaţie în vigoare”, a spus şeful de direcţie ANSA, Radu Musteaţa.

Totodată este de menționat că 40 la sută din sucurile vândute în magazinele din Moldova sunt de import, iar cea mai mare parte provine din Ucraina.

Toamna trecută, fermierii autohtoni s-au confruntat cu grave probleme de vânzare a mărfii, merele și prunele moldovenești au rămas în livezi și pe câmpii.

Moment emoționant la Privé Fashion Events, ediția a patra! Pentru prima oară în Moldova o graviduță a ieșit pe podium
Articolul anterior
„I’m from Moldova!” Tânăra care a străbătut Pământul pentru a aduce pește proaspăt în România și Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante