Echipați-vă bucătăria după sfaturile bucătarului Jamie Oliver

09Jamie Oliver – cel mai bogat maestru bucătar din lume, cu o avere estimată la peste 150 de milioane de lire sterline (183,9 milioane de euro), potrivit listei anuale din anul 2012 a celor mai bogati oameni din lume întocmită de Sunday Times. S-a făcut remarcat grație cărților și emisiunilor sale de gătit, care sunt difuzate în peste 40 de țări ale lumii. Cuiuros a fost faptul că în cărțile sale Jamie împărtășește cu cititorii nu numai rețete delicioase, ci și sfaturi privind amenajarea bucătăriei.

separator

Iată ce sfaturi am găsit în cartea „Jamie’s Kitchen”, pe care fiecare gospodină ar trebui să le urmeze:

 1. În primul rând aveți nevoie de o tigaie mare cu acoperire neaderentă și de calitate. Potrivit bucătarului, o tigaie bună este jumătate din succes.
 2. O formă mare de copt din ceramică sau metal rezistentă la căldură, pentru diferite delicii culinare.
 3. Ar trebui să aveți la îndemână trei vase cu un fund gros: unul mare, mijlociu și mic.
 4. În orice bucătărie, sunt folositoare și câteva clește metalice.
 5. Cumpărați linguri de lemn – cel mai convenabil dispozitiv de amestecare.
 6. În bucătăria dvs. trebuie să existe o placă mare de tăiat mare și o altă placă de tăiere din plastic, de dimensiuni medii, care este ideală pentru pește și carne.
 7. Merită să cumpărați un sprinkler pentru ulei de măsline. Un lucru extrem de convenabil, pe care îl îndrăgiți după prima utilizare.
 8. De asemenea, este foarte important să vă procurați un robot de bucătărie. Acesta vă va economisi timp, astfel veți putea să petreceți mai mult timp cu familia decât să tăiați la nesfârșit alimentele. Potrivit lui Jamie, o astfel de combinație este o investiție bună a banilor.
 9. Cuțite bine ascuțite! Ai nevoie de cel puțin patru: unul mare cu o lamă de aproximativ 30 cm, al doilea – pentru legume, al treilea pentru – pâine și al patrulea – pentru pește.
 10. Veți avea nevoie de două sau trei forme pentru coacere. Mai mult, cu cât sunt mai groși pereții acestui vas, cu  atât este mai bine.
 11. Cumpărați un tocător bun.
 12. De asemenea, Jamie vă sfătuiește să aveți în bucătărie o centrifugă de uscare pentru frunze de salată. Dar bucătarul nu recomandă cumpărarea unei versiuni scumpe a acestui dispozitiv.
 13. Ar fi bine să ai și un cântar electronic.
 14. În bucătărie veți avea nevoie de două site de dimensiuni diferite.
 15. În cele din urmă, ultimul element din bucătăria „potrivită” a lui Jamie Oliver este un stand pentru sticlele de vin. Poate că pentru unii aceasta este o noutate, dar pentru un bucătar experimentat acest dispozitiv este o necesitate.

alte Articole interesante