Fructe și legume cu pesticide, la vânzare. Peste 600 de substanțe active chimice sunt utilizate în agricultură

Fructele și legumele din piețe sunt pline de pesticide, chiar dacă multe dintre ele se ascund sub etichetele bio, avertizează specialiștii. În topul legumelor şi fructelor contaminate se numără mai cu seamă merele, roşiile, căpşunele sau salata verde. 

„Peste 600 de substanțe active chimice sunt utilizate în agricultură. Există laboratoare care măsoară doar 200 de substanțe”, a declarat, într-o intervenție televizată Dragomir Damian, inginer cercetător științific. 

Asta însemană că legumele din piețe sunt greu de controlat. Acesta este motivul pentru care speciliștii ne spun să fim atenți, mai ales la mere, roșii, salată și căpșune. Și la legumele și fructele de import, precum lămâile, mandarinele sau ardeiul roșu, au fost depistate valori mari de pesticide. 

„Administratorii piețelor ar trebui să fie mai atenți, iar poliția locală care are în atribuție să facă controale pentru ca fiecare dintre noi să fie mai sigur că ce cumpărăm este ce ne dorim, și noi să fim mai responsabili”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCONS, conform www.realitatea.net.

Italia: O tânără de 18 ani ar fi fost ucisă la comanda părinților ei, din cauza unei relații neacceptate
Articolul anterior
Top 10 cele mai scumpe rochii purtate de celebrități de-a lungul timpului
Articolul următor
Alte articole interesante