Gogoși la cuptor super delicioși!

Din cele mai vechi timpuri, gogoșile au fost și rămân preferatele multora dintre noi, fie că sunt simple sau în diverse combinații de arome și umpluturi. Dacă până acum ați mâncat doar gogoși prăjite, a venit momentul să încercați una dintre cele mai senzaționale rețete de gogoși la cuptor.

separator

Mod de preparare:

Pentru a obține acest uimitor desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

125 grame de lapte,

350 g făină,

180 ml drojdie uscată,

1 lingură cu unt nesărat,

80 g zahăr,

1 ou,

1 vârf cu linguriță de nucșoară,

1/2 linguriță cu sare.

Pentru început, puneți o treime din laptele călduț într-un castron, apoi adăugați drojdia de bere și lăsați câteva minute. Separat, într-un alt bol puneți restul de lapte cu unt și zahăr, amestecați, apoi vărsați în bolul mare împreună cu un ou și continuați să mestecați.

Adăugați treptat făina, nucșoara și sarea și amestecați.

Aveți grijă ca aluatul să nu fie lipicios. Frământați aluatul până când acesta devine maleabil și formați o bilă mare pe care apoi o puneți într-un vas unt cu ulei și lăsați la crescut până se dublează volumul.

Întindeți apoi cu un sucitor, iar cu ajutorul unui pahar formați gogoșile. Puneți gogoșile la o distanță egală una de celalaltă, apoi le acoperiți pentru 30 de minute cu un prosop curat. Lăsați la cuptor pentru 10-15 minute, apoi le scoateți și se lasă la răcit. Se servesc cu zahăr pudră deasupra.

Sursa

Cercetătorii explică de ce femeile ar trebui să nu mai poarte sutiene!
Articolul anterior
Moldoveanul Radu Rațoi a devenit cel mai bun acordeonist din lume!
Articolul următor
Alte articole interesante