Pentru hamburger:
- 4 chifle
- 8 foi de salată verde
- 3 morcovi
- 4 ouă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Spală salata în multă apă rece şi usuc-o bine cu un şervet de bucătărie. Curăţă morcovii şi taie-i cubuleţe.
1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mai mare şi sotează morcovii până se înmoaie puţin (dacă este nevoie, poţi adăuga 2 linguri cu apă).
2. Între timp, bate ouăle cu sare şi piper, după gust, şi toarnă-le peste morcovi. Pune un capac peste tigaie şi prăjeşte omleta, la foc foarte mic, ca să se umfle. Când este gata, răstoarn-o pe un platou.
3. Taie chiflele jumătăţi, pe orizontală, şi acoperă partea inferioară cu frunze de salată condimentate cu sare, piper şi ulei de măsline. Decupează din omletă 4 discuri şi aşază-le peste salată, apoi acoperă cu jumătatea superioară a chiflei.
Sugestie
Poţi da mai multă savoare umpluturii adăugând felii subţiri de roşii sau ungând chiflele cu un strat subţire de muştar dulce.
Reţetă preluată din „Antreuri şi gustări”

Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md