În cazul, în care te simţi dependent de hamburgeri, nutriţioniştii vin cu unele sfaturi. E posibil să nu renunţi la acest deliciu, în cazul în care îl prepari într-un mod sănătos.

Svetlana Cotelea,
medic nutriţionist
- În loc de chifla albă, foloseşte-o pe cea din cereale integrale, care acoperă 40 la sută din necesarul zilnic de vitamine B1, B3, B6, precum şi din necesarul de fier. Acest aliment conţine de trei ori mai multe vitamine şi oligoelemente şi de cinci ori mai mult magneziu, calciu şi fosfor, decât pâinea obţinută din faină albă.
- Renunţă categoric la salamuri sau carne prăjită. Înlocuieşte-le cu piept de pui, carne de vită fiartă sau la grătar.
- Exclude şi caşcavalurile topite, le poţi înlocui cu variante mai dietetice.
- Nu folosi sosuri care sunt pline de conservanţi şi măresc consistent numărul de calorii. În schimb, muştarul îţi va face bine.
- Foloseşte cât mai multe legume.
Dacă vrei să ştii, caloriile acumulate dintr-un hamburger consumat pot fi arse în 60 de minute de sală. Dar şi o zeamă nu este mai puţin calorică doar că este mult mai sănătoasă, sursa caloriilor este alta şi organismul le arde mult mai uşor.
În cazul în care vei lua în calcul aceste sfaturi, poţi economisi aproape 70 de calorii.
Un hamburger din chiflă albă cu carne prăjită şi caşcaval topit va constitui 250-300 kilocalorii.
Unul mai dietetic te salvează de aproximativ 70 de calorii care vor fi şi prelucrate mai uşor.
Ca să-i scădem hamburgerului din efectele secundare e cazul să începem masa cu o salată de legume. În aşa mod efectele alimentelor fast food se vor diminua dar nu se vor neutraliza.
Chiar de pare imposibil, este absolut real să-ţi păcăleşti stomacul cu un fast food sănătos. Senzaţia de saţietate va fi aceeaşi, iar numărul de calorii- vizibil mai redus.