Iată alimentele care îți fac pielea să strălucească

Fiecare femeie își dorește să aibă o piele frumoasă și catifelată. Pentru asta, nu este de ajuns doar să o îngrijești cu produse cosmetice, dar mai ai nevoie și de o alimentație echilibrată bogată în vitamine și minerale. Mai jos am făcut o listă de alimente care-ți vor ajuta să ai o piele de vis!

separator

Iaurt
Sănătatea stomacului și a intestinului sunt strâns legate de inflamații și acnee. Lactatele, mai ales cele fermentate cum ar fi laptele bătut, iaurtul grecesc, chefir, sana sunt bogate în probiotice, fiind benefice pentru piele.

Avocado
Este bogat în grăsimi vegetale, foarte sănătoase pentru organismul tău, în vitamina C și E. De asemenea, conține carotenoizi ce ajută la reducerea inflamării și îmbunătățește funcțiile pielii.

Castraveții
Sunt recunoscuți pentru efectul lor hidratant și racoritor. Datorită cantității mari de apă pe care o conțin și a fibrelor, castraveții vor elimina toxinele din organism. Dacă te simți vreodată balonată optează pentru o salată de castraveți. Castraveții conțin de asemenea vitamina C ce îi va oferii tenului tău un look fresh, odihnit.

Păpădie
Pentru a elimina cearcănele, ar fi recomandat ca în următoarea ta masă să incluzi câteva păpădii. Bogate în vitamina K, ea va reuși să îmbunătățească circulația sângelui și să readuca strlucirea pielii.

Turmeric
Conține un ingredient activ numit Curcumina care va proteja pielea de efectele toxice ale mediului înconjurător. Totodată are efect liniștitor, calmând inflamațiile, îmbunătățește elasticitatea pielii și poate fi inclus în orice mâncare de la smoothieuri până la condiment pentru BBQ.

Aloe Vera
Aloe Vera este remediul perfect pentru pielea iritată sau arsă. Poate fi consumată pentru petele roșii, inflamații, asigurând o piele catifelată pe termen lung. Poți opta și pentru sucul pe bază de Aloe Vera pentru a trata orice fel de inflamație.

Dovlecel
Este alimentul de detoxifiere perfect pentru piele, fiind bogat în fibre și în vitamina C. Va ajuta la regenerarea colagenului și acidului folic și va reduce stresul oxidativ și radicalii liberi. Alege dovlecelul pentru următoarele paste sau salate pentru a avea pielea mai fină.

Sursa

A făcut o faptă bună! O tânără din Capitală a înapoiat proprietarului iPhone-ul pe care l-a găsit în parc
Articolul anterior
Oamenii de știință au aflat câteva lucruri curioase despre persoanele stângace
Articolul următor
Alte articole interesante