În magazinele din Chișinău, se vând struguri aduși din Turcia

Republica Moldova este recunoscută pentru producția largă de viță-de-vie și struguri. În timp ce produsele noastre își găsesc cu greu piețe de desfacere, în magazinele din Chișinău se vând struguri importați din Turcia.

separator

Un bărbat povestește că a mers într-un supermarket din centrul Chișinăului pentru a-și cumpăra struguri și a rămas profund uimit că aceștia nu sunt autohtoni, transmite stiri.md. Astfel, indignat de cele văzute, cumpărătorul i-a pus la loc pe raft.

Ulterior, a mers să ia o sticlă cu ulei, dar mirarea i-a fost și mai mare să vadă că producătorul este Rusia.

În rezultat, bărbat nu a cumpărat nimic. El susține că nu are nevoie de produse aduse din străinătate, atât timp cât le avem pe ale noastre acasă.

„Am intrat în magazinul Nr 1. Inima Chișinăului. Să iau struguri. Strugurii sunt din Turcia. Pus la loc. Să iau ulei. Uleiul din Rusia, Krasnoiarsk. Pus la loc.

Producătorii basarabeni nu-și pot vinde marfa, fac târguri pe la colț de stradă, izgoniți. La fel e și cu mass-media. RM – colonie. Un teritoriu hoțit de la România.

Nu am nevoie de crupe, hrișcă, orez, lapte, maioneză din Rusia – le avem pe ale noastre acasă. Vreau produse românești – sunt bune”, a spus cumpărătorul.

De ce e bine să consumi nuci verzi
Articolul anterior
Peste 7.000 de cazuri noi de Covid-19 în Franţa, în 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante