Cu doi bărbaţi în casă şi o carieră frumoasă, Indiana pune mult suflet în bucătărie, locul care îi aduce multă linişte şi o bună doză de energie. Bucătăria italiană a devenit una dintre pasiunile sale, iar peştele şi fructele de mare sunt deja o tradiţie în casa vedetei, care obișnuiește să le servească celor dragi în fiecare zi de vineri.
Indiana a oferit un interviu pentru Unica.md, în care ne-a dezvăluit, în exclusivitate, care îi sunt obiceiurile alimentare sănătoase, dar și cine o ajută în bucătărie.
Indiana: Îmi place să gătesc, ceea ce se prepară uşor. Îmi plac foarte mult reţetele care sunt savurate cu plăcere de bărbații mei, indiferent dacă fac zeamă, sos sau peşte la grătar. Când îi văd că transpiră de plăcere atunci când mănâncă, înseamnă că am reușit să îi mulțumesc.
Indiana: La micul dejun obligatoriu mânânc brânză degresată, un fruct dacă îl am la îndemână şi beau cafea. În alte zile, prefer să mănânc cereale, fulgi de ovăz. Trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp să învăț a lua micul dejun în fiecare dimineață, așa cum, de fapt, recomandă și nutriționiștii.
La prânz, știu că pot mânca carne, fără nici o restricţie. Iată de ce carnea și legumele la grătar nu lipsesc din meniul meu. De ceva timp, am descoperit şi legumele la abur, care sunt extrem de delicioase, mai ales broccoli şi bostăneii.
La cină, îmi place să mănânc peşte. În ultima vreme, am rărit-o cu peştele în rolă, pentru că la un moment dat aveam impresia că numai asta mănânc. Acum încerc să consum mai mult peşte la grătar.
Indiana: Cred că o femeie poate mânca orice aliment sănătos, însă moderat și cu atenție. E de la sine înțeles că nu reuşim niciodată să fim ideale, mi se mai întâmplă și mie să dau iama în frigider atunci când am o dispoziţie proastă. Însă, eu le recomand tuturor femeilor care vor să se mențină în formă să ronţăie un morcov, atunci când au o stare proastă, pentru că această legumă este utilă nu doar pentru sănătatea dar și pentru talia noastră. Dacă ar fi să fac eu meniul pentru femei, aş include în acesta foarte mult peşte şi fructele de mare.
Indiana: Dintre cei doi bărbaţi din casă, feciorul este cel care mă ajută în bucătărie. Ovidiu este bărbatul mai liber din casă şi tot el este umărul meu în bucătărie. El găteşte foarte bine şi câteodată îmi spune că nu înţelege cine e mama în casă, el sau eu. A învăţat foarte mult, în ce privește arta culinară, de la bunica şi atunci când eu sunt prinsă peste zi, niciodată nu mă întreabă ce să gătească, el face orice, mai ales dacă are carne la îndemână.
Indiana: Toţi din familia mea mănâncă la fel. Mâncarea noastră este bazată pe alimente slabe în calorii, întrucât Ovidiu face sport, iar eu cu soţul încercăm să ne menţinem în formă. Așa că, la noi în casă, se optează pentru mâncare gustoasă, sănătoasă şi care se prepară mai repede. De exemplu seara când ne întâlnim cu toţii acasă, fie punem o bucată de carne la grătar care o lasăm doar 15 min să se prepare, fie preparăm o salată cu mozzarella, ca să fie săţioasă pentru bărbați. Iar prânzul de multe ori îl iau cu familia în oraş, pentru că nu reuşim să mâncăm acasă.
Indiana: Sunt o fană înrăită a bucătăriei italiene. Îmi plac foarte mult pastele, nu mi-aş imagina excluderea lor din meniul meu alimentar. Ador pastele indiferent de felul în care sunt preparate, cu busuioc cele mai simple, cu ulei şi usturoi care au cele mai puţine calorii şi se gătesc foarte repede sau pur şi simplu paste cu sos de roşii. Pot să mânânc paste anul împrejur, numai că trebuie respectată şi limita. La o masă ar fi de dorit să consumi cel mult 50, 100 gr de paste. Şi încă ceva ce ador din bucătăria italiană, sunt fructele de mare. Deja de 2 ani la noi vinerea, este zi de peşte, nu se pune în discuţie ce fel de peşte sau fructe de mare se prepară, cert este că vinerea pe masa noastră mereu o să găsiţi deliciile mării.
O reţetă pentru o doză de bucurie de la Indiana
Astăzi am ales să gătesc o porţie de somon cu farfalle, paste italiene, cu timpul de fierbere de 12 minute. Rapid şi tare delicios!
Ingrediente:
- 500 de grame de paste, farfalle. Poţi folosi şi tagliatelle, penne sau fusilli
- 250 de grame de somon
- 1 lingură de unt
- 200 ml smântână dulce
- 100 ml vin alb sec
- 1 legătură de pătrunjel
- 80 de gr de parmezan ras (la dorinţă)
- sare
- piper
Mod de prepararare:
- Pune la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, pentru a obţine paste fierte al dente (fierte mai puţin decât normal, mijlocul lor fiind un pic mai elastic)
- Spală şi toacă pătrunjelul. Rupe sau taie peştele, preparat termic, în bucăţi potrivite
- Topeşte untul într-o tigaie
- Adaugă smântâna dulce amestecată cu puţină sare
- Fierbe până se leagă sosul, apoi adaugă peştele
- Amestecă pastele cu sosul
- Adaugă pătrunjelul
- Decorează cu fâşii de parmezan
Poftă bună!
Text : Cristina Mihalachi