Este o mâncare tradițională orientală, care seamănă cu colțunașii tradiționali, doar că se deosebesc prin forma deosebită. Acești colțunași sub formă de punguțe sunt umpluți cu diferite amestecuri: carne de porc și vită, ceapă, usturoi, ardei iute și condimente și își mențin forma după fierbere. Dar astăzi, îți propun o altfel, de rețetă cu umplutură de dovleac!
Ingrediente:
- 300 gr. de făină
- 150 ml. de apă
- 5 gr. sare
- 300 gr. dovleac
- 100 gr. ceapă
- 50 gr. pătrunjel
- 50 gr. de adjică
Metoda de preparare:
Aluatul. Presărați făina pe un platou mare și plat, adunați-o și faceți la mijloc o adâncitură, turnați apa rece, adăugați sarea și oul și frământați un aluat dens. Împărțiți aluatul în bucăți și întindeți-le în turte subțiri. Este foarte important ca aluatul să fie elastic și tare, ca să nu se rupă colțunașii în timpul preparării.Ceapa tăiată fin se călește într-o tigaie până când devine maro – auriu. Între timp, tăiați dovleacul în părți egale mici, coacețile într-un cuptor de 200 de grade preîncălzit timp de o oră. Când este gata pisați bucățile cu o fruculiță și amestecați compoziția cu adjika, apoi cu ceapa călită și verdeața tocată mărunt. Puneți 50 g de umplutură în mijlocul turtelor, ca să nu se întindă pe aluat. Colțunașii se închid sub formă de nod, adunându-se marginile în cute mici. Un khinkali ideal trebuie să aibă cel puțin 18 cute. Tăiați codița mică, care rămâne deasupra cutelor. Se fierb timp de 15-20 minute în apă clocotită.
Să aveți poftă!