La ce boli eşti predispus dacă nu bei suficientă apă

În special, în peroada caldă a anului, organismul este predispus către deshidratare, fie că nu se consumă suficientă apă sau eliminarea acesteia din corp se produce mult mai intens. Însă, apa este esențială pentru fiecare celulă a corpului, iar o cantitate insuficientă de apă în organism poate să ducă la apariţia mai multor probleme de sănătate.

separator

Persoanele care nu se hidratează în mod constant suficient au un sistem imunitar mai slăbit, ceea ce creşte probabilitatea îmbolnăvirii. În primul rând, poate să apară deshidratarea. Semnele sunt setea excesivă, ameţelile, pielea uscată, durerile de cap, pielea fierbinte, stări de slăbiciune, cât şi crampele musculare.

Ce boli pot apărea dacă nu te hidratezi suficient?

Constipația, crampele abdominale, balonarea sunt doar câteva dintre complicațiile care ar putea apărea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apă.

„ Așadar, apa are un efect terapeutic major și ajută la prevenirea și tratarea a numeroase afecțiuni. Apa previne și tratează hiperaciditatea gastrică. Această afecțiune are drept cauză majoră deshidratarea. Administrarea medicației fără o hidratare completă va duce în timp la inflamarea stomacului și a duodenului, la ulcerații și chiar la cancere ale tractului gastrointestinal“, afirmă nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Pot apărea dureri de articulaţii. Apa previne și tratează artrita și durerile lombare, durerile reumatice articulare putând fi un semn de apă insuficientă în organism.

De asemenea, durerile și anchilozarea lombară pot avea drept cauză principală existența insuficientă a apei în structura coloanei și a discurilor vertebrale.

Nutriționistul precizează că apa previne și tratează migrenele, durerea de cap fiind un semn prin care creierul și ochii atenționează asupra unui grad ridicat de deshidratare a organismului și dispare în totalitate atunci când hidratarea este completă.

Apa previne diabetul. Apa previne și tratează diabetul aflat în fază incipientă la adulți.

„Diabetul de maturitate este o altă afecțiune rezultată ca urmare a unei stări de deshidratare severă a organismului uman. Necesarul de apă al creierului, precum și necesarul de apă din circulație influențează producerea de insulină din organism. Așadar, apa și sărurile pot trata diabetul incipient al adultului“, precizează nutriționistul, menționând că apa ajută și la scăderea colesterolului.

Hidratarea adecvată previne afecțiunile căilor urinare.

sursa

Cum arată mama lui Lady Gaga, la 63 de ani
Articolul anterior
Dianna Rotaru și-a sărbătorit mama! Iată de la cine a moștenit artista frumusețea
Articolul următor
Alte articole interesante