Legumele care conțin mai mult fier decât carnea roșie

O întrebare destul de actuală pentru majoritatea oamenilor cum pot obține mai mult fier, fără să mănânce carne. Iată că există o mulțime de soluții pentru ca organismul uman să nu ducă lipsă acestui nutrient important. Fierul pare să fie principalul motiv de îngrijorare pentru toți vegetarienii. Pentru adulți, doza zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, precum „The National Institutes of Health”.

separator

De-a lungul anilor, carnea a fost considerată sursa principală de fier (și cea mai bogată sursă), astfel încat veganii au fost fortați de împrejurări să caute un substitut pentru fier, în legume. Există o mulțime de legume bogate în fier pe piață. Mai jos, ți-am pregătit o listă de legume cu un conținut ridicat de fier.

Spanacul – conține foarte mult fier. Doar trei căni de spanac conțin 18 mg de fier, mai mult decât o friptură de 230 de grame. Iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.Broccoli – nu este doar o sursă excelentă de fier, ci și o legumă ce conține o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K și magneziu.Lintea – adaugând o cană de linte într-o supă sau în salata ta preferata, vei descoperi un mod simplu prin care ii poți oferi corpului tău mai mult fier decât ar avea o friptură de 230 de grame. De asemenea, lintea este bogatăîn proteine, fibre alimentare și potasiu.Kale sau varza furajeră – trei căni de frunze de kale conțin 3,6 mg de fier, iar din acest motiv, kale iți ajută corpul să țină la distanță oboseala și anemia. Dacă nu iți place kale în forma crudă, poți să adaugi frunzele tocate în supa ta preferată, în salate sau în compoziția de burgeri.Cartoful copt – un cartof copt conține de trei ori mai mult fier decât o porție de 85 de grame de carne de pui. Fă-ți o combinație delicioasă, cu broccoli preparat la aburi, puțină brânză sau cașcaval topit și pune și, puțin iaurt la toată această combinație.Semințe de susan – o lingură de semințe de susan înseamnă 1,3 mg de fier și micile semințe pot fi cu ușurință incluse în orice dietă. Le poți folosi ca dressing, le poți amesteca în orice alt tip de sos sau le poți presăra într-o salată.Caju – mu doar că sunt foarte bogate în proteine, la fel ca alte nuci, însa sunt și bogate în ceea ce privește conținutul de fier. O jumătate de cană de caju conține 4 mg de fier, potrivit health-and-love-page.com.Năutul – o gustare crocanță atunci când boabele de năut sunt prajite în ulei de măsline, un preparat culinar savuros atunci când boabele sunt amestecate cu branza feta, castravete și roții. Astfel, o cană de năut iți oferă 4,7 mg de fier, ceea ce este mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată pentru bărbați. Ciocolata neagră – nu este doar dulce, ci și benefică. Ciocolata neagră reduce anxietatea, te ajută să ai dinți mai sănătoși, o piele mai sănătoasă și crește aportul de fier din corp. 28 de grame de ciocolată neagră conțin 2-3 mg de fier.Fasole roșie Kidney – o cană de fasole roție conâine 3-4 mg de fier. Acest superstar din alimentația vegetarienilor este un ingredient sănătos, folosit adesea cu alte opțiuni care înlocuiesc carnea.

Sursa

Ediția 13, ep. 9! Medicul a consultat fiecare concurentă în parte și ne-a dat verdictul
Articolul anterior
Zile numărate au rămas până la noua ediție a Taberei de Detox cu Galina Tomaș
Articolul următor
Alte articole interesante