Lista condimentelor pentru sezonul rece

În anchititate mirodeniile erau destinate doar celor bogoați, fiindcă erau mai scumpe decât aurul. Astăzi, magazinele dispun de o diversitate uimitoare, așa că noi ne putem bucura din plin de ele. Și mai ales în sezonul rece, fiind un remediu naturist puternic împotriva răcelelor și virozelor.

separator
Aceste sunt condimentele care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta pe timpul iernii:

Ghimbir: Ușor înțepător și picant când e consumat în cantități mari, ghimbirul are o aromă unică. Cunoscut remediu pentru răceli, acest condiment e musai să fie în bucătăria ta pentru ceaiurile și limonadele bune pentru gât iritat și nas înfundat. Ghimbirul e indispensabil băturilor de iarnă calde, mâncărurilor cu sos și prăjiturilor specifice Sărbătorilor precum turta dulce și checurile.

Chili: Iarna este sezonul mâncărurilor picante deoarece accelerează circulația sângelui, menținând temperatura corpului la un nivel normal și constant. Deseori folosit în mâncăruri cu roșii, fasole și carne, fripturi, dar și prăjituri, chili este indispensabil pe timp de iarnă.

Curry: Regina mâncărurilor reconfortante și cremoase precum cea specifică bucătăriei indiene, curry-ul este un condiment în mare vogă pe timp rece. Bun remediu pentru răceli și fortifiant pentru sistemul imunitar, curry-ul poate fi folosit și în shake-uri sau smoothie pentru un plus de energie și sănătate. Acest condiment de iarnă este folosit cu precădere în mâncăruri cu carne, legume și prăjituri.

Scorțișoară: Scorțișoara este un condiment foarte popular în bucătăria românească. Aceasta adaugă aromă și savoare deosebită deserturilor și mâncărurilor cu sos, ba chiar și fripturilor, băuturilor calde precum vinul fiert. Copiii, în special, au o pasiune pentru ea. Scorțișoara e plină de antioxidanți, anti-inflamatori și e un bun anti-microbian. Scorțișoara parfumează sărbătorile.

Cuișoare: Cine nu a înfipt cuișoare în portocale și lămâi și nu le-a pus la fiert în vin, nu a trăit încă întreaga experiență aromatică a cuișoarelor. Un condiment versatil și original, îl poți folosi la compoturi, biscuiți și panificație, și marinează perfect cărnurile. Cuișoarele au proprietăți anti-bacteriene și fortifică sistemul imunitar.

Nucșoară: Nucșoara e un condiment fin. Folosește-l la asezonat ciocolata caldă și cafeaua, la vin fiert și compoturi, iar când o adaugi la carne de porc iese o bunătate de mâncare. Nucșoara îmbunătățește circulația sângelui, te scapă de disconfortul digestiv și luptă contra insomniei.

Cardamom: Considerat “regele condimentelor” în India pentru parfumul intens și unic, dar și pentru aroma dulce-picantă pe care o dă mâncărurilor în care se adaugă, cardamomul va rezista mult în bucătăria ta, dat fiind că nu trebuie adăugat mult la mâncăruri. Dacă vrei să scapi de tuse, fierbe cardamom, cuișoare și scorțișoară împreună și fă gargară în fiecare dimineață pentru a atenua durerile în gât.

Sursa

Ce lucruri contează cu adevărat într-o căsnice fericită
Articolul anterior
Un bărbat cu sânge special a salvat viața a peste două milioane de copii
Articolul următor
Alte articole interesante