Mănâncă aceste alimente când ești la menstruație pentru a te simți mai bine

Pe lângă faptul că trebuie îți menții corpul hidratat în perioada „delicată” a lunii, anumite alimente te pot ajută să reduci simptomele neplăcute ale menstruației, cum ar fi: balonarea, retenția de apă, puterea mică de concentrare, iritabilitatea.

separator

1. În produse lactate, precum lapte, iaurt și brânză, precum și în unele produse de origine vegetală, cum ar fi migdalele, broccoli și alte frunzoase, găsești calciu. Un bun prieten al unei femei în perioada menstruației. Cercetările arată că acest mineral care are grijă de oasele tale poate să reducă crampele menstruale și poate, totodată, să reducă balonarea și retenția de apă. Totodată, calciul te poate ajută și în privința stării tale de spirit și îți crește puterea de concentrare.

2. Include surse de fier. Menstruatiile abundente pot contribui la anemia provocată de deficiență de fier la femei, anemie care poate provoca „ceață mentală”, oboseală și schimbările de dispoziție. Chiar dacă nu ai o menstruație abundență, e bine să mănânci alimente bogate în fier.

Fierul se găsește în: fasole, carne de vită, ciocolată neagră, diverse salate sau legume cu frunze de un verde închis, nuci, semințe de floarea-soarelui.

3. Alege surse de magneziu. Specialiștii explică de ce femeile au poftă mare de ciocolată în timpul menstruației, iar motivul este simplu: datorită conținutului de magneziu al ciocolatei. Cercetările arată că magneziul ajută la calmarea simptomelor sindromului premenstrual, cum ar fi durerile de cap și crampele. Găseșți magneziu în: avocado, banane, fasole, ciocolată neagră, pește, frunzoase (legume cu frunze de un verde închis), nuci, semințe, iaurt.

4. Disconfortul pe care îl simți o dată cu crampele menstruale poate fi redus semnificativ cu o combinație de acizi grași Omega-3 și vitamina B12. Unde le găseșți: în ouă, semințe de in, nuci, fructe de mare, semințe, iaurt, pește gras.

sursa

O celebră vedetă din România va deveni mamă la 50 de ani
Articolul anterior
Chișinăul va avea stații noi de așteptare a transportului public
Articolul următor
Alte articole interesante