Mănâncă fără a te grăbi!

Trăim într-o lume a vitezei şi probabil că observaţi asta şi voi, în viaţa de zi cu zi. Suntem prinşi în diverse activități şi avem mereu impresia că nu ne mai ajunge timpul, încercând să economisim un minut aici, câteva secunde în altă parte. Însă, tuturor le place să mănânce gustos și sănătos. Dar, când a fost ultima masă savurată din plin? Când ai acordat 20 de minute pentru a mânca fără a fi deranjat de sunete, griji și întrebări? Ei bine, trebuie să afli de ce este important să faci acest ritual în liniște, fără a te grăbi!

separator
Mănâncă-in-liniste-si-constient1

”Trebuie să mănânci fără a te grăbi” – ai mai auzit expresia, cu siguranță, dar poate fi greu să respecți acest principiu, când totul se mișcă cu o viteză alarmantă în jurul tău. Pentru a te convinge de importanța acestei axiome, îți dezvălui 5 beneficii ale acestui ritual:

  1. Scăderea în greutate. Pentru că mănânci lent, se reduce considerabil probabilitatea că vei mânca mai mult decât este necesar. Trebuie să știi, că, în timp ce mănânci, creierul tău primește semnale despre cantitatea de alimente consumată, iar senzația de saturație apare abia peste 20 de minute după ce ai început să mănânci.
  2. Deliciul. Oferindu-ți cel puțin 20 de minute pentru a mânca, vei reuși să simți din plin aroma, gustul și chiar să-ți bucuri ochiul cu bucatele din farfuria ta.
  3. Îmbunătățirea digestiei. Este demonstrat faptul că atunci când mănânci fără grabă, îți ajuți întregul organism și, în special, organele responsabile de digestie. Astfel eviți un șir de neplăceri cum ar fi: balonarea, refluxul, dischineziile biliare, intestinale și multe altele.
  4. Mai puțin stres. Atunci când primești plăcere de la cele gustate, întregul corp se relaxează, astfel tu profiți din plin de starea de bine. Această stare o poți obține doar dacă mănânci fără a te grăbi.
  5. Uită de fast-food. Acest timp de mâncare a fost gândit pentru cei grăbiți. Mâncând repede nu reușești să te bucuri de celelalte 4 beneficii descrise mai sus. Prin urmare, nimic gustos și sănătos, cu referire la acest tip de mâncare.

Acum, când știi cât de bine te poți simți și cât de recunoscător îți va fi întregul tău corp, încearcă să mănânci fără a te grăbi și, cu siguranță, vei fi plăcut surprinsă de beneficiile acestui ritual inteligent.

Text: Rada Baltag

BIOS STAR – o nouă filială Unica Sport în sectorul Ciocana!
Articolul anterior
Sărăţele crocante cu pastă de ton
Articolul următor
Alte articole interesante