Medic endocrinolog: ,,În farfuria din fața ta se găsește viitorul tău cancer de colon. Cum acționează fibrele și de ce sunt ele esențiale”

De ce este important să avem o dietă variată, sănătoasă și corect echilibrată? Modul în care ne alimentăm are un impact major asupra sănătății organismului și prevenirea bolilor.

,,Când greutatea este prea mare, ea devine boală. Toți oamenii supraponderali cară mereu cu ei o povară de 20, 40, poate 60 de kilograme. E ca și când ai căra în spate o cămară întreagă de alimente”, afirmă Dr. Virgiliu Stroescu, specialist endocrinolog.

,,Sunt două căi prin care putem slăbi: mâncare mai puțină și mișcare mai multă. Iar cele două sunt ca două vâsle la aceeași barcă”.

De ce nu este recomandat să consumi prea multă carne

,,Carnea nu dă energie, ci fură energie de la noi. Cine mănâncă o friptură mare nu mai poate dansa, doar stă și ascultă muzica. Carnea e bună pentru construcția organismului, face șantier din tine. Ceea ce ne dă energie sunt glucidele complexe (integrale și nerafinate) și grăsimile.

Fibrele sunt miraculoase

,,Cea mai mare inovație a Creatorului știți care este? Fibrele. Toată hrana de origine animală este lipsită de fibre. În schimb, hrana vegetală are fibre vegetale. Ăsta-i tot secretul, asta este toată înțelepciunea!”, spune medicul.

Cum apare cancerul de colon în absența fibrelor?

,,Tubul nostru digestiv este, așa cum îi spune și numele, un tub. Trebuie să fie curățat, spălat. Cine face igienizarea asta? Fibrele, ele absorb toată resturile, apoi ies afară împreună cu deșeurile, iar noi rămânem curați.
Și eliminarea scaunului este ușurată de prezența fibrelor. Dacă nu ai fibre în colon, scaunul nu se elimină, ci rămâne pe loc și putrezește. Acolo se poate forma o rană pe colon. Apoi este împins mai departe și face o rană și acolo, apoi se formează în acele locuri un diverticul, apoi un polip, iar acest polip este viitorul tău cancer de colon. De unde a început totul? De la absența fibrelor”, este de părere medicul.

Mâncăm grăsimi și avem nevoie să le saponificăm. Cu ce? Cu bilă. Dar bila are acizi biliari, care sunt foarte puternici. Acești acizi trebuie la rândul lor temperați, iar de asta se ocupă tot fibrele. Oamenii care mănâncă fibre multe nu se îmbolnăvesc de cancer de colon. Deci oamenii își mențin sănătatea mâncând fibre.

Când mănânci mici la grătat și muștar și pâine albă și bei bere, acolo nu există nici o fibră care să protejeze tubul digestiv. Și atunci suntem în pericol, mai ales dacă se întâmplă des. Pe când, dacă mâncăm un vas mare cu salată, adică să fie de trei ori mai multă salată decât carne, atunci nu mai este niciun pericol. Neapărat, deci, să nu existe masă fără fibre”, este recomandarea medicului.

În ce alimente găsim fibre?

,,Unde găsim fibrele? Fibrele se găsesc în tot ceea ce face zgomot în gură. Când mănânci un ardei, nu poate fi liniște, se aude cum îl mesteci. Când mănânci o gulie, o țelină, un morcov, la fel. Dar când mănânci brânzeturi, când mănânci o friptură, nu e niciun zgomot. Deci fibrele cele mai multe se găsesc în salate, în legume, în leguminoase (fasole, bob, mazăre etc), în fructe, și în general în tot ce este vegetal.

Mănânci prea multă glucoză, fibra este acolo și-și spune ”ce-i cu asta aici?” – și o extrage. Mănânci o cantitate prea mare de alimente, ai colesterol mare, fibra spune ”ce-i cu ăsta pe-aici?” – și-l extrage. Fibrele, deci, consumate la fiecare masă, sunt garanția unei vieți sănătoase!”.

sursa

Paris: Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva protestatarilor pro-palestinieni care s-au adunat neautorizat în capitala franceză
Articolul anterior
Circa 3.000 de rachete au fost lansate în această săptămână din Fâşia Gaza spre Israel, anunță armata israeliană
Articolul următor
Alte articole interesante