Medic: ,,Nu beți niciodată cafeaua imediat ce vă treziți!”

Dacă sunteți una dintre persoanele care abia se ridică dimineața din pat, iar primul lucru pe care îl fac este să meargă să își pregătească o cafea, trebuie să știți că lucrul acesta nu este cel mai recomandat.

 Dr Karan Raj, medic britanic și influencer cunoscut pentru sfaturile medicale pe care le dă pe TikTok, susține că organismul trebuie lăsat întâi ,,să se trezească și să își intre în ritm, natural”. Acesta subliniază că atât de mult iubita băutură cofeinizată nu ar trebui băută niciodată dimineața. 

”Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”, a declarat medicul la BBC Morning Live, într-un clip care a fost distribuit, mai târziu și pe contul personal. ”Organismul dumneavoastră se trezește, în mod normal, cu cortizol. Iar dimineața este produsă cea mai mare cantitate de cortizol!”, a mai spus el. 

Medicul sugerează că ar trebui să păstrăm cafeaua pentru mai târziu, atunci când nivelul de colesterol scade, odată cu nivelul de energie. 

„Savurați-vă cafeaua la jumătatea dimineții, când nivelul cortizolului și nivelul de energie scad, astfel încât să beneficiați de cofeină atunci când aveți cea mai mare nevoie”, a spus el.

Cu toate acestea, mulți dintre următorii medicului au comentat, spunând că nu își pot închipui cum ar putea funcționa și cum și-ar putea începe ziua fără cafea, scrie mirror.co.uk

sursa

Poliția avertizează despre o nouă schemă prin care pot fi golite cardurile bancare
Articolul anterior
Clipe de groază pentru pasagerii cursei Dublin-Chișinău. În timpul zborului, aeronava s-a umplut cu fum
Articolul următor
Alte articole interesante