Nata Albot mănâncă flori, în salate. Care sunt florile comestibile pe care le-a descoperit

Nata Albot își surprinde urmăritorii virtuali cu informații utile. Pasionată de gastronomie, gusturi și arome alese, jurnalista împărtășește deseori experiențele sale cu cei care îi urmăresc activitatea. Recent, aceasta a vorbit despre florile comestibile pe care le folosește în rețete și pe care a început să le cultive chiar înseși, peste Ocean, subiectul trezind curiozitate în rândul internauților.

,,Nu era să aflu despre florile comestibile, dacă nu eram pasionată de gastronomie. Nu era să plantez boabele de nasturtium primăvara asta în grădina mea pandemică, dacă nu le-aș fi gustat o dată într-un restaurant din Danemarca. Nu era nici grădină să-mi fac, dacă nu dădea năpasta de virus ca să ne țină închiși prin case. Așa că nimic nu e întâmplător.

Dar până nu încerci singur să experimentezi, să crești, să guști, să dai în bară, să mai citești, să corectezi, nu ai cum să afli secretele despre grădinărit”, dezvăluie Nata Albot, pe pagina sa de facebook.

,,Este cunoscută și sub denumirile de: creson indian, capuchina sau capucine. Nasturtium este comestibil, atât planta cât și frunzele. La gust e picant, de parcă ar fi muștar, cu note aromate de fenicul. Florile sunt bune atât la decorat bucatele, se păstrează proaspete destul de mult timp. Dar sunt bune și la mâncat proaspete, de rând cu frunzele. Eu le pun în salată.

Ai mei deja se obișnuiesc cu experimentele mele. Ce nu trebuia eu să fac, e să le plantez într-o ladă cu pătrunjelul, spanacul și coriandrul. Mi le-a sufocat pe toate. Deci e o plantă destul de invazivă. Nasturtium nu are nevoie de condiții speciale pentru cultivare. Dimpotrivă, înflorește bogat într-un sol sărac sărac spre mediu. Și tare mai iubește soarele. Spor și vouă la descoperit lumea gastronomică. Îți face mai bogat meniul familiei și adaugă mereu un pic de aventură olfactivă”, povestește jurnalista.

O altă plantă cultivată pentru tupinile gustoase și beneficiile sale valoroase este rubarba. Cu un gust dulce-acrișor și o culoare rozalie spre roșcat-violet, tulpinile de rubarba se consumă ca pe un fruct, în compoturi, deserturi fierbinți, cu miere și siropuri, și chiar înghețate. Multe gospodine pregătesc magiun de rubarbă.

,,A venit sezonul rubarbei și va dura încă o lună. O plantă care nu promite prea mult la felul cum arată, dar care, combinată cu căpșuni, o crustă de aluat nisipos sau într-un desert fin cu frișcă, este neașteptat de plăcută la gust. Amintește chiselița. Am făcut o tartă cu rubarbă și căpșuni și am pus-rețeta pe blogul meu, dacă vreți să o încercați”, le-a dezvăluit Nata Albot prietenilor săi virtuali.

O tânără de 26 de ani s-a îndrăgostit de un bărbat cu 42 de ani mai mare
Articolul anterior
Irina Rimes, vacanță cu iubitul francez în Saint Tropez
Articolul următor
Alte articole interesante