O gospodină din nordul țării a vopsit ouă cu pătrunjel și coji de ceapă. I-am cerut rețeta!

Se apropie cea mai așteptată sărbătoare din an și gospodinele se întrec la gătit pască și cozonaci, iar una din cele mai frumoase tradiții de Paște este vopsirea ouălor cu ingrediente naturale inofensive pentru sănătate.

separator
O doamnă din orașul Sângerei a vopsit ouă cu frunze de pătrunjel și coji de ceapă. Și îndeamnă și alte gospodine să facă la fel. Rezultatul este unul impresionant, așa că i-am cerut să ne dezvăluie pașii de urmat!

Mod de preparare:

Se pun într-un castron cojile a 2 kilograme de ceapă brună, maronie. Se adaugă 1 litru de apă și se pune castronul la fiert pentru circa 30 de minute. Se strecoară lichidul și se lasă să se răcorească.

Oul cu frunzele de pătrunjel umezite și întinse bine pe coajă, se introduce într-o șosetă din capron care se leagă din strâns cu o ață. Ouăle se pun în infuzia colorată și se fierb 7-9 minute. Se oprește aragazul și se mai lasă în apă circa 10-15 minute. Asta e tot!

Arată bine merindele, nu-i așa?!      

Încă 29 de cadre medicale, infectate cu Covid-19. Până în prezent, 581 de angajați s-au îmbolnăvit
Articolul anterior
Coronavirusul a îndoliat încă o familie. Bilanțul urcă la 56 de victime
Articolul următor
Alte articole interesante