Ouă moi cu sparanghel – un mic dejun gustos, bogat în nutrienți

Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente. Pe de altă parte, sparanghelul abundă în vitamina K, A, B1, B2, B6, E, C, acid folic, fier, kaliu, magneziu, cupru, mangan, zinc, antioxidanți și aminoacizi, având acțiune anti-îmbătrânire, antiinflamatoare, diuretică, detoxifiantă, reduce riscul bolilor de inimă, previne osteoporoza. În plus, grăsimile conținute în ou ajută la creșterea absorbției vitaminelor K, E și A din sparanghel. Prin urmare, oul cu sparanghel este un mic dejun hrănitor și sănătos.

separator
 

Ingrediente: 2 ouă, 5-6 bucăți de sparanghel, 2 felii subțiri de pâine integrală, sare, piper, unt. Timp de pregătire: 10 minute.

Mod de preparare:

Ouăle se pun într-o cratiță și se aduce până la punctul de fierbere. Se lasă să fiarbă un minut, după care se închide focul.

Sparanghelului i se taie capetele tari, după care leguma se fierbe în apă sărată timp de 3-4 minute. Apoi, se pune sparabghelul în apă rece pentru a opri complet gătirea. După această procedură, lăstarii vor rămâne verzi și apetisanți.

Pâinea integrală poate fi uscată ușor într-un prăjitor de pâine. Gălbenușul moale poate fi asezonat cu sare, piper, o bucățică mică de unt (opțonal). Înmoaie sparanghelul sau pâinea în gălbenușul de ou.

Poftă bună!

Scandal după nunta regală, din cauza rochiei de mireasă
Articolul anterior
Video! O fetiță din Bălți care atârna la etajul cinci, a fost salvată în ultimul moment
Articolul următor
Alte articole interesante