Participă! Concurs internațional de desen dedicat alimentației sănătoase în rândul copiilor și tinerilor

Copiii și tinerii din întreaga lume sunt invitați să participle în cadrul concursului de desen dedicat Zilei Mondiale a Alimentației și să facă astfel parte din generația #ZeroFoamete.

separator

Concursul este organizat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Ziua Mondială a Alimentației 2019 cheamă la acțiuni concertate pentru promovarea și asigurarea unei alimentații sănătoase, durabilă și accesibilă pentru toți. De asemenea, ne invită pe fiecare să ne gândim asupra alimentelor pe care le consumăm.

În acest an, arătăm lumii că foametea zero nu este doar despre oameni flămânzi, dar și despre asigurarea oamenilor cu o alimentație bogată în nutrienți, având grijă în același timp și de planetă.

Cine poate participa:

Copiii și tinerii (5-19 ani) sunt invitați să creeze desene care să aducă tematica din acest an la viață.

Site-ul Zilei Mondiale a Alimentației  (www.fao.org/world-food-day) oferă materiale și informații pentru a ajuta atât elevii cât și profesorii lor să afle despre acest subiect, și pentru a stimula creativitatea.

Participarea la concurs este simplă:

Copiii sau profesorii lor pot scana sau fotografia lucrarea pe care ulterior o pot încărca online: www.fao.org/world-food-day/contest

Premierea:

Câștigătorii concursului de postere vor fi anunțați în decembrie, pe site-ul dedicate Zilei Mondiale a Alimentației, pe paginile FAO din rețelele de socializare și vor fi promovați de reprezentanțele FAO din întreaga lume. Ei vor primi, de asemenea, o geantă-cadou surpriză și un certificat de recunoaștere semnat de către un oficial din cadrul Organizației  Națiunilor Unite

Termenul limită pentru înscrieri este 8 noiembrie 2019.

AICI poți descărca Cartea pentru copii despre importanța unei alimentații sănătoase cu activități practice, în limbile rusă și engleză.

Parteneriat FAO și Viber

FAO și Viber au încheiat un parteneriat cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației, pentru a promova tema „alimentelor sănătoase și bogate în nutrienți”, în rândul tuturor.

O serie de stickere au fost create cu această ocazie – reprezentând fructe și legume sănătoase care exprimă emoții. Pe lângă faptul că sunt distractive, toate fructele și legumele transmit un mesaj referitor la sursele lor valoroase de vitamine, minerale și micronutrienți, cum ar fi vitamina C (măr), folat (spanac) și fier (sfeclă).
Stickerele sunt conectate la o comunitate interactivă și educativă din Viber, numită FAO World Food Day, unde oamenii pot intra și se informa. În această comunitate membrii vor putea găsi sfaturi pentru o alimentație sănătoasă și diversă de la experții FAO și vor putea interacționa. De asemenea, aceasta va constitui o sursă importantă de informații pentru schimbări pozitive în stilul de viață.
FAO vă invită să vă alăturați comunității, să descărcați gratuit stickerele și să vă invitați familia, prietenii, colegii în această comunitate! Link către pachetul de stickere: https://vb.me/9c5541 (folosiți acest link prin funcția de copiere-lipire ), link către comunitate: https://vb.me/fdd349 (folosiți acest link prin funcția de copiere-lipire).

Un Renault a intrat în plină viteză într-un troleibuz, la Stăuceni
Articolul anterior
O mașină a intrat în pietoni, în centrul capitalei. O femeie a fost grav rănită
Articolul următor
Alte articole interesante