Pepenele verde, deliciul sau pericolul verii?

Specialiştii spun că pepenele verde ajută la slăbit, dar trebuie să avem mare grijă.

În sezonul estival, pepenele verde este la mare căutare. Acesta reduce temperatura corpului şi tensiunea arterială care poate creşte în timpul verii, de aceea este unul dintre fructele preferate atât de maturi, cât și de copii. Specialiștii atenționează să avem grijă la consum pentru a nu ajunge la spital cu intoxicație și să procurăm doar din locurile autorizate, scrie jurnal.md.

Totodată, este ideal în cazul în care ne dorim să topim kilogramele în plus, afirmă unii specialiști. Pe de altă parte, alții susțin că acesta trebuie consumat în cantități mici pentru a nu afecta silueta în mod negativ. Pepenii verzi sunt foarte săraci în grăsimi şi calorii (doar 30 calorii per 100 g), dar sunt o bogată sursă de fitonutrienţi şi antioxidanţi, substanţe esenţiale pentru o sănătate optimă. Poţi mânca cât pepene doreşti – atâta timp cât numărul caloriilor ingerate pe zi rămâne constantă. Pentru o digestie sănătoasă, nu trebuie combinați cu niciun alt aliment. Pepenele este un produs foarte acid, care fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse, influențând punerea în greutate. Consumat între mese și în cantități moderate sau ținând cure doar de pepene verde, acesta este foarte sănătos și recomandat în lunile de vară, ajutând și la detoxifierea organismului.

Celor care suferă de retenţie de apă din cauza acidului uric ridicat din organism, inclusiv tensiune arterială ridicată li se recomandă pepene verde, pentru că stimulează diureza. Trebuie să se ia în considerare că doua felii sunt echivalente cu un pahar mare de apă. Totuşi, specialiştii spun că unii pepeni verzi ar putea conţine nitraţi, iar acest lucru poate genera dureri de burtă, dar şi probleme de sănătate după consumul lor.

Un designer de la noi a cucerit podiumul de la Bucureşti cu costume de baie inedite
Articolul anterior
Topul oraşelor în care mişină cei mai mulţi hoţi de buzunare
Articolul următor