Pește aproape expirat livrat în grădinițele din Chișinău. Lotul a fost retras

Fileu de pește pe cale să expire a fost livrat în grădinițele din Capitală. Imagini cu acesta au apărut pe rețelele sociale, unde părinții s-au plâns că copiii lor riscă să fie hrăniți din nou cu produse necalitative.

Deși directorii de grădinițe au spus că nu au observat careva nereguli sau abateri, Direcția de Educație a retras lotul de pește din instituții și declară că așteaptă să fie livrat un alt lot, mai proaspăt, transmite Tv8.md.

Responsabilii susțin că cercetează acum circumstanțele cazului și vor permite livrarea peștelui în grădinițe, doar atunci când se vor verifica suplimentar toate certificatele de conformitate.

„Termenul de aprilie 2021 era pentru un alt lot, pe care noi nu o să-l acceptăm în instituție. O să acceptăm doar produse care au un termen legal și care corespund tuturor normelor sanitar-igienice”, a declarat șeful interimar DGETS, Andrei Pavaloi.

Însă, întrebat cum a fost permisă livrarea unui produs care era pe cale să expire, șeful Direcției Educație ne-a răspuns că „Documentele de însoțire a produsului, nu doar pește, urmează a fi prezentate în instituție la ziua livrării”.

Și asta pentru că produsele livrate la grădinițe trebuie să fie mereu cât se poate de proaspete, astfel că este imposibil de a prezenta toate documentele din timp, când produsul încă nici nu a fost fabricat. 

Anterior, însă, primarul general a vorbit de mai multe ori despre neregulile depistate în alimentația copiilor și a amenințat cu demisii directorii de grădinițe, dar și pe cei care se fac vinovați de astfel de abateri.

Frumusețe în Moldova! Ninge spectaculos în peste jumătate de țară
Articolul anterior
Cum explică specialiștii creșterea numărului de infectați în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante