Planta care poate înlocui cafeaua și scade colesterolul

Planta nu e doar un bun înlocuitor al cafelei, ci și un leac eficace pentru scăderea colesterolului. Este bună și în afecțiunile renale și digestive și poate trata problemele hepato-biliare. Cicoarea, căci despre ea e vorba, este un remediu ce previne mai multe afecțiuni.

separator
De la plantă se folosesc atât partea aeriană, cât și rădăcina, pe care e bine să o recoltezi în luna noiembrie, iar apoi să o usuci într-un loc aerisit și călduros.

Tratează problemele digestive

Pentru a calma durerile cauzate de ulcer sau de gastrită, fitoterapeuții recomandă decoctul de cicoare. Datorită proprietăților amare, care favorizează digestia, și sedative, decoctul ajută la scăderea durerilor abdominale. Prepară decoctul din 15-30 g de rădăcină mărunțită de cicoare (aproximativ 3 lingurițe) la un litru de apă clocotită. Fierbe amestecul 5 minute, apoi lasă vasul acoperit încă un sfert de oră. Strecoară și bea o cană de decoct pe zi, până la dispariția simptomelor.

 

Scade colesterolul

Amestecă, în părți egale, de frunze de măsline, rozmarin, rădăcină de păpădie, cicoare, mentă. Folosește 1-2 lingurițe la o cană de apă clocotită, lasă la infuzat. Bea 2-3 căni pe zi.

Alungă oboseala

Pentru energizare, prepară o infuzie din ceai mate, cicoare şi iasomie, câte o linguriță de plante uscate şi mărunţite la 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cel puţin 10 minute.

sursa

alte Articole interesante