Primii castraveți moldovenești au apărut la vânzare. Cât costă un kilogram?

Primii castraveţi autohtoni pot fi găsiţi deja în pieţele din Chişinău. Agricultorii se plâng însă că sunt nevoiți să vândă legumele la jumătate de preț din cauza că au prea puțini cumpărători.

În sera din satul Speia, raionul Anenii Noi, culesul roadei este în toi. Iacob Muntean cultivă hibridul Lenara, care se deosebește prin faptul ca e mai roditor, mai aromat şi mai dulce.

„Aceşti castraveţi au fost la data de 20 ianuarie. La sfârşitul lui martie se începe sezonul de recoltare. Aşa cu toate greutăţile, vrem ca să facem faţă şi vrem ca să avem vitamine şi producţie de a noastră autohtonă.”, a spus administratorul, Iacob Muntean. 

Fermierul povestește că o dată la două zile reușeșete să strângă o tonă de castraveți, pe care ulterior îi vinde cu 30 de lei kilogramul.

Asta în timp ce anii trecuți, prețul varia între 55 și 60 de lei.

„Nu este aceeaşi cerinţă de acum, nu sunt atâtea ceremonii, nu lucrează ospătăriile, nu lucrează restaurantele şi consumul e mai mic.”, a spus administratorul, Iacob Muntean. 

Legumele sunt crescute în condiții speciale. „Se udă în fiecare zi cu îngrăşăminte. Nu se dă multă apă, dar în cantităţi mici la fiecare plantă cu picurătoarea.”

„Noi acum facem îngrijirea plantelor, îndepărtăm câte o frunză poate este, mustecioarele acestea le învârtim pe sfoară. Legumele sunt pur ecologice”.

Adriana Ochișanu, felicitare emoționantă pentru sora ei stabilită peste Ocean
Articolul anterior
O femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza unui anestezist beat şi a medicului care a plecat din tură
Articolul următor
Alte articole interesante