Recomandări alimentare revizuite pentru o inimă sănătoasă. Ce spun specialiștii?

Alimentația sănătoasă și dieta echilibrată sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De curând, specialiștii de la The Heart Foundation, din Australia, au reviziut sfatul pentru o alimentație sănătoasă. Potrivit acestora, produsele lactate cu conținut mare de grăsime nu vor crește riscul de boli cardiace sau accident vascular cerebral, însă carnea roșie ar trebui să fie limitată la trei mese pe săptămână. În schimb, specialiștii recomandă substituirea mai multor porții de carne cu pește.

separator
Experții spun că putem consuma grăsimi, brânză și iaurt fără să creștem riscul de boli cardiace sau accident vascular cerebral. Dar ar trebui să limităm cantitatea de carne roșie consumată la trei porții pe săptămână dacă vrem să păstrăm inima sănătoasă.

Oamenii de știință și-au revizuit recomandările, după ce anterior spuneau să consumăm doar produse lactate cu conținut redus de grăsimi. Acest lucru este necesar doar pentru cei cu colesterol ridicat, boli de inimă sau diabet de tip II.

Pentru prima dată, au încurajat, de asemenea, ca toți pământenii să reducă din consumul de vită, miel, carne de porc și vițel neprocesate la 350 g pe săptămână, echivalentul a aproximativ trei mese cu carne roșie. Carnea procesată trebuie să fie de asemenea consumată în cantități reduse, deoarece predispune la apariția bolilor de inimă și alte afecțiuni cronice.

S-a ridicat și limita privind consumul de ouă pe săptămână. Dar persoanele diabetice ar trebui să fie în continuare atente și să consume în jur de șapte ouă sau mai puțin pe săptămână.

Dieticienii Heart Foundation speră că oamenii vor consuma mai multe legume, fructe, cereale integrale și pește.

sursa

Germania renunță la folosirea erbicidelor, care ar cauza cancer
Articolul anterior
Justin Bieber a postat primele fotografii de la nunta cu Hailey Baldwin
Articolul următor
Alte articole interesante