Rețetă. Dulceața de căpșuni fără fierbere are un gust aromat și o culoare intensă! Cum se prepară?

Dulceața de căpșuni fără fierbere are o culoare intensă, iar căpșunile rămân întregi, pline de vitamine și scăldate într-un sirop dens și aromat. Poți servi căpșunile cu mare plăcere și iarna, cu fulgi de ovăz, ca atare, sau la prepararea deserturilor și prăjiturilor! Cum se prepară dulceața fără fierbere?

separator

Ai nevoie de 2 kg de căpșuni coapte de dimensiuni mici, zahăr (cantitatea o alegi opțional, dar nu mai mult de 1 kg) și 1/2 pahar de apă. Mod de preparare:

1. Înlătură tulpinile căpșunilor, spală-le sub un jet de apă rece și pune-le într-o strecurătoare, ca să se scurgă.

2. Apoi pune căpșunile într-o cratiță. Fierbe siropul într-un vas, adăugă zahărul în apă și pune amestecul la foc mediu. Fierbe siropul timp de 5-7 minute până se va îngroșa ușor, dar să nu fie alb.

3. Toarnă siropul fierbinte peste căpșuni, acoperă cu un capac și lăsă să se răcească. În acest timp căpșunile vor lăsa suc, iar siropul va deveni lichid.

4. Strecoară căpșunile reci prin strecurătoare și fierbeți sucul rămas timp de 5-7 minute. Pune căpșunile în bol și turnați deasupra siropul fierbinte. Lasă căpșunile să se răcească complet și repetă procedura încă o dată.

8. Dacă dorești ca siropul să fie dens, poți adăuga mai mult zahăr și fierbe-l bine. După ce ai repetat procedura de 3 ori, pune căpșunile în borcane sterilizate la abur și toarnă deasupra siropul clocotit, capsează borcanele și acoperă-le cu o plapumă.

sursa

Video emoționant! O fetiţă întrerupe ceremonia de bun venit a soldaţilor pentru a-şi îmbrăţişa tatăl
Articolul anterior
Jessica Alba a publicat o imagine adorabilă cu cei trei copii ai săi
Articolul următor
Alte articole interesante