Rețete delicioase cu pește! Tu ce gătești de Florii!?

De Florii creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu frunze de palmier. Tot de Florii este și sărbătoarea celor care poartă nume de flori. În ziua de Florii, oamenii duc la biserica ramuri de salcie, care sunt sfințite și puse apoi la icoane, la pomii fructiferi pentru a-i ajuta să rodească sau la ușa casei pentru a fi protejată tot anul.

separator

Ei bine, tot de Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. În această zi este dezlegare la pește, pentru că se spune că Iisus ar fi cerut să mănânce pește. În popor se spune că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.

Pentru că de Florii se gătește pește, îți amintim câteva rețete delicioase care cu siguranță te vor inspira! Alege ce îți place să gătești și surprinde-ți oaspeții, duminică, de Florii! Dacă gătești de post, află că cașcavalul și smântâna pot fi înlocuite cu sos de soia. Baftă!

Pește la cuptor cu legume (I)

Pește la cuptor, o rețetă delicioasă de la Olesea Talpă

Pește la cuptor cu legume (II)

Plachie de pește, rețetă dobrogeană

Borș de crap

Salată de pește cu porumb, ceapă și ardei

Un moldovean a găsit peste 5.000 de muniții în timp ce săpa în grădină
Articolul anterior
Bunica băiatului cu scabie, care a decedat, a oferit detalii. Cum s-a întâmplat totul?
Articolul următor
Alte articole interesante