3 alimente cu ajutorul cărora poţi înlocui ouăle din reţetele de prăjituri

Există puţine prăjituri care se prepară fără ou. Ei bine, dacă ţii post sau eşti vegetarian, sau ai alergie la acest produs, probabil te-ai întrebat de multe ori cu ce ai putea înlocui ouăle din reţetă. În timp ce untul poate fi înlocuit cu ulei sau unt de cocos, iar laptele cu lapte vegetal, ouăle par foarte greu de înlocuit. Iată însă trei alimente care îţi vor scădea şi din caloriile prăjiturilor.

separator
143391648282a50a78

1. Iaurt de soia
Iaurtul de soia este ideal de folosit în prajituri. Are o aromă ce se combină perfect cu vanilia sau romul folosite la prăjituri. Poate fi pus în creme, blaturi şi diverse aluaturi. Este important să ştii că 60 de grame de iaurt de soia este echivalentul unui ou.

2. Banane
Brioşele, clătitele şi prăjiturile pufoase, toate conţin ouă în reţetă. Înlocuieşte ouăle cu banane! Vei obţine un desert foarte aromat şi pufos. Pentru ca desertul să iasă pufos, însă va trebui să mixezi bananele în blender până se transformă într-o cremă spumoasă. Un ou poate fi înlocuit cu 60 de grame de banane (fără coajă).

3. Făina din seminţe de in
Nu doar că este foarte sănătoasă şi o poţi obţine cu usurinţă acasă, dar este un excelent înlocuitor al ouălor în reţetele de fursecuri, biscuiţi sau clătite.

Făina se poate obţine din seminţe de in foarte bine măcinate. Pentru a înlocui un ou, ai nevoie de o lingură de faină pe care o amesteci cu trei linguri de apă.

Sursa

Angelina Jolie a ajuns la psihiatru cu fetița mijlocie
Articolul anterior
Igor Nikolaev şi soţia lui s-au rugat mulţi ani la Dumnezeu pentru a avea un copil
Articolul următor