3 reţete cu ridiche neagră

Ridichea neagră este remediul natural ideal pentru sistemul imunitar slăbit, pentru o răceală în gât şi pentru pietrele la vezica biliară. Vezi cum să prepari ridichea neagră pentru sănătatea ta, în 3 reţete delicioase.

separator

Salată de ridiche neagră cu cartofi
Ai nevoie de: 225 grame de cartofi albi, un măr roşu ionatan, o ridiche neagră medie, şase fire de chives sau două fire de ceapă verde, 2 linguri de oţet de vin, 2 frunze de salată, sare şi piper. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe, apoi fierbe totul în apă cu sare ca pentru piure. Scurge apa şi lasă cubuleţele de cartofi să se răcească. Taie mărul în cubuleţe foarte mici, fără să cureţi coaja. Toacă ceapa verde sau chives. Amestecă toate ingredientele de mai sus, apoi rade ridichea neagră pe răzătoarea fină (de morcovi), adaugă ulei de măsline, sare, piper, oţet şi serveşte pe frunzele de salată, cu şi mai multă ridiche neagră rasă deasupra.salata_ridichi_1

Ridiche neagră pentru roşu în gât. Suc de ridiche neagră cu miere şi ghimbir
Ai nevoie de o ridiche neagră mică, câteva linguri de miere şi o bucată mică de maxim un cm de ghimbir proaspăt.
Se taie în jumătate şi se scobeşte ridichea neagră în mijloc, se pune mierea înauntrul scobiturii şi se rade puţin ghimbir proaspăt deasupra. Se lasă câteva ore la cald sau în cuptorul dat la foc mic cu uşa deschisă.
După ce a lăsat destulă zeamă ridichea, se scurge siropul cu miere şi ghimbir şi se bea. Restul de ridiche se rade şi se mănâncă în salată de crudităţi, cu morcov, ţelină, măr şi felii de portocală.ridicheneagra-600x398

Ridiche neagră pentru pietre la vezică. Suc de ridiche neagră cu fenicul
Ai nevoie de jumătate de ridiche neagră curăţată, un fenicul mic, 6 fire de ţelină apio (celery), frunze de ţelină, 1 castravete mare, 2 portocale. Se amestecă toate legumele şi fructele curăţate şi tăiate într-un robot de bucătărie sau storcător de fructe. Se strecoară, dacă este cazul, sucul şi se consumă proaspăt, dimineaţa, la micul dejun.ridiche_neagra_1

sursa: unica.ro

Gem de caise, fără zahăr. Rețetă dietetică

Pentru un mod de viață mai sănătos, excluderea zahărului din preparatele culinare este prioritară. Există o mulțime de alte ingrediente care pot suplini zahărul. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de caise fără zahăr, mai sănătos și la fel de gustos, scrie catine.ro.

Gemurile de fructe au devenit mai preferate decât dulcețurile pentru că pot fi preparate și fără zahăr adăugat. În funcție de fructele alese și anumite rețetă de dulceață mai pot fi preparate fără zahăr. Însă siropul acestora nu este chiar consistent ci este mai fluid.

Există și o varietate de îndulcitori naturali care înlocuiesc zahărul. O parte dintre aceștia nu pot fi adăugați și în rețete de dulceață sau de gem. Varianta cea mai sigură este să optezi pentru fructe foarte dulci și care au un conținut de pectină mai ridicat.

Gem de caise fără zahăr – Ingrediente

  • 2 kg caise mai coapte
  • 2 kg de mere foarte dulci
  • sucul de la 1 lămâie mare.

Rețeta gemului de caise fără zahăr- Mod de preparare

Dacă te întrebi ce rol au merele și de ce sunt în cantitate atât de mare, află că acestea asigură pectina necesară texturii gemului. Totodată asigură și un gust dulce, care completează gustul acrișor al caiselor. Ai nevoie de o cantitate mai mare de mere pentru că din ele vei prepara un sirop consistent, iar în acest sirop vei adăuga caisele. Chiar dacă se folosesc în cantitate mare, merele nu influențează foarte mult gustul gemului de caise.

Merele au un conținut ridicat de pectină, o fibră solubilă, care se găsește, în mod natural, în pereții celulari ai plantelor și fructelor. 

Pectina din fructe este folosită în diferite preparate culinare cu rol de aditiv alimentar, rol de emulgator, stabilizator, dar și agent de îngroșare.

Există mai multe fructe cu conținut mare de pectină, însă merele sunt cele mai bogate în acest carbohidrat. Gutuile sunt și ele fructe cu conținut mare de pectină.

Cum prepari gem de caise fără zahăr

Pentru a prepara gemul și a-i oferi consistența, dar și dulceața necesară, mai întâi te vei ocupa de mere. Dacă ai un storcător performant de mere, le poți transforma cu succes într-un suc cu textura groasă, Dacă nu deții acest storcător, poți trece merele printr-un blender clasic, cu tot cu coajă și sâmburi.

Apoi, peste sucul de mere rezultat adaugă sucul proaspăt de lămâie. Pune sucul de mere într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Lasă-l să fiarbă până când se reduce sub jumătate, iar gustul devine mai dulce. Amestecă constant pentru a nu se arde, pentru că va fi un lichid gros. Îndepărtează spuma care se formează pentru că este inestetică.

Apoi trece siropul de mere prin sită.

Între timp, te ocupi și de caise. Spală bine caisele, șterge-le cu prosoape de hârtie apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii din ele și taie-le în cuburi. Adaugă-le în siropul de mere scăzut și lasă-le să fiarbă la foc de intensitate minimă până când încep să se paseze. Îndepărtează spuma care se formează pe parcursul fierberii.

Pune deliciosul gem de caise fără zahăr fierbinte, în borcanele sterilizate în prealabil. Închide-le ermetic, apoi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc, asigurându-le astfel o conservare sigură.

Sezonul salatelor: Rețeta originală de salată grecească

Vara suntem în sezonul salatelor, atun ci când legumele au cel mai bun gust. Vă prezentăm o rețetă fresh de salată gfrecească. Este rețeta originală. Trebuie să o încerci!

Ingrediente

3 roșii mari coapte (500g)
1 castravete mare (340g)
2 ardei grași verzi (140g)
1 ceapă roșie mică, decojită
70g măsline fără sâmburi
90 de grame de brânză Feta
sare după gust
piper negru după gust
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 lingură de oregano uscat

Cum se prepară

Clătiți roșiile, castraveții și ardeii sub un jet de apă. Tăiați roșiile în sferturi, îndepărtați părțile tari și tăiați fiecare sfert în două. Tăiați castravetele în două pe lungime și tăiați fiecare jumătate în bucăți. Îndepărtați semințele și nervurile de la ardei și tăiați-i în bucăți mai mici, scrie temananc.ro.

Tăiați ceapa subțire în inele sau julien. Adăugați toate legumele într-un castron mare împreună cu măslinele. Fărâmițați brânza Feta deasupra și asezonați totul cu sare, piper, ulei de măsline și oregano uscat. Se amestecă totul bine. Gustați și mai adăugați condimente, dacă este nevoie.

Rețetă simplă și sănătoasă de înghețată cu căpșuni

Din cateva ingrediente banale si cu un minim de efort obtii cea mai buna inghetata de capsuni. Spre deosebire de cea pe care o gasesti de cumparat, aceasta nu contine coloranti, deci e mult mai sanatoasa.

INGREDIENTE

 350 g capsune, 150 g zahar, un praf sare, esenta de vanilie, 250 ml lapte, 500 ml smantana pentru frișcă

MOD DE PREPARARE:

  1. Curata capsunele si pune-le in blender, impreuna cu zaharul si lasa-le ~10 minute. Adauga restul ingredientelor si mixeaza pana cand amestecul e omogen si ingrosat.
  2. Da inghetata de capsuni la congelator, intr-o caserola etansa. La fiecare 20-30 de minute amesteca energic inghetata, pentru a evita cristalizarea, apoi da-o din nou la congelator.

O mamă vegană, care şi-a hrănit bebeluşul de 11 luni doar cu nuci şi fructe, va fi cercetată penal!
Articolul anterior
3 minute de exerciții pentru încălzire
Articolul următor