5 reţete cu ouă fierte după Paşte

Iată ce poți pregăti din ouăle care au rămas după sărbătorile Pascale.

separator

1. Încearcă să fărâmi oul, amestecă cu puțin curry și cu smântână. Iar cu această combinație poți face sandvisuri micuțe. O felie de salată deasupra este binevenită pentru o alimentație sănătoasă.

egg-sandwich-05

2. Ca o gustare de prânz poți face o salată: ouă fierte, mazăre, fasole păstăi, somon afumat și alte verdețuri. Puțin ulei și lămâie pentru un final delicios.

salata-de-legume-cu-ou

3. Pentru o schimbare de aperitiv, cel mai bine încearcă următoarea idee: roșii umplute cu un amestec de ouă fierte, cu ton și putin iaurt slab în grăsimi.

rosiiumplute

4. Orez brun, ceapă tocată mărunt și călită în unt, somon proaspăt și ouă. Și câteva frunze de leuștean proaspăt.

orez-prajit-cu-ou

5. Tot la capitolul aperitive speciale: încearcă ouă umplute cu humus. Taie oul pe jumătate, scoate gălbenușul – și înlocuiește-l cu o lingură de humus, peste care presară puțin curry pentru culoare.

Oua-umplute-picante4

Ciuperci umplute cu spanac

O rețetă rapidă și perfectă pentru perioada postului. Iată cum prepari ciupercile umplute cu spanac.

ciuperci-spanac-667x445

Ingrediente:

  • 15-20 ciuperci champignon (mici sau medii)
  • 400 g spanac
  • 1 praz
  • Ulei de măsline
  • 7 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele în sus în tava pe care o vei băga la cuptor. Picură un pic de ulei de măsline peste ele. încălzește cuptorul la 150 de grade.

Fierbe spanacul 10-15 minute sau până se înmoaie, apoi lasă-l la scurs. După ce s-a scurs bine, mărunțește-l și amestecă în el usturoiul, prazul tocat și codițele ciupercilor tocate. Asezonează după gust. Amestecă bine până se formează o compoziție bine închegată apoi, cu o lingură, umple fiecare pălărie de ciupercă. Dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Servește-le calde.

Sursa: avantaje.ro

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Detox cu supă cremă! Rețetă ușor de preparat
Articolul anterior
Dacă tu nu poţi prea mult, nu înseamnă că sunt eu nimfomană!
Articolul următor