Andreea Marin la cratiţă. Află-i reţeta de risotto cu ciuperci, caju şi parmezan

„Am primit în dar o oală-minune, despre care să fiu sinceră nu am crezut că e chiar minunată, pentru că eu cred că gatitul clasic, aşa cum facea bunica odinioară, e de neegalat. Aşa că am pus-o la treabă, recunosc că eram tare curioasă, şi am ales o reţetă: risotto cu ciuperci, caju şi parmezan.

separator
10314492_1055469467813986_2245810362472686913_n

Cum am făcut eu: am spălat şi tăiat rapid ingredientele pe care le veţi vedea în fotografiile din album, pur şi simplu le-am pus pe toate în oală, am aşezat capacul, am apăsat pe butonul care îmi arata programul de gătire ales şi pe cel care setează timpul de gătire (în această reţeta timpul de gătire necesar este 2 ore) şi gata, am fugit de acasă să-mi fac treaba! iar la sosire m-am bucurat de un risotto delicios. Sincer, nu am rezistat şi i-am făcut o surpriză soţului meu, ducându-i la birou o porţie. A fost o idee năstruşnică, neaşteptată şi minunată! Tocmai de aceea m-am gândit să o împărtăşesc şi cu voi!

11149464_1055469474480652_8727483084329961439_n

Iatî reţeta, bucuraţi-vă de ea, eu am de gând să încerc şi altele, mai complicate, acesta a fost începutul, dacă vă place ideea, voi continua să vă împărtăşesc reţetele:

Risotto cu ciuperci, caju și parmezan
Ingrediente:
• orez Arborio, mai bun pentru că preparatul final este cremos – 150 g – 200 g
• ciuperci Champignon – 4-5 buc mai mari
• ciuperci Hribi – 3 buc
• alune caju – 4 linguri
• unt – 50 g
• ulei de măsline – 1 lingura
• cimbru proaspăt – 1 crenguțe
• vin alb demisec – 50 ml
• ceapă verde – 1/2 legătură
• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g – 100 g)
• apă – 1 litru
• chives (un fel de ceapa verde fina, folosita la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)
• sare și piper alb, după gust

10407909_1055469471147319_4919825192332444389_n
 
10408737_1055469461147320_2345985119393443051_n
 
10931164_1055469487813984_2013991994426345467_n

Mod de preparare:
• spălați orezul în trei ape;
• spălați, curățați și tăiați ciupercile în 4;
• introduceți orezul și ciupercile împreună cu untul, uleiul de măsline, ceapa verde, cimbrul, apa și putin vin;
• puneți capacul și aşteptaţi 2 ore;
• prăjiți alunele caju;
• cu 15 minute înainte de gătire, adăugați alunele caju, amestecați ușor cu o lingură de lemn, având grijă să nu spargeți boabele de orez, și asezonați cu sare și piper alb – completati cu putina apa, daca orezul da semne ca s-ar putea lipi;
• cu 5 minute înainte de gătire, adăugați parmezanul ras și amestecați ușor; Eu am adaugat la final;
• serviți pe loc pentru a savura textura cremoasă a risotto-ului.

Poftă bună!”

11182099_1055469464480653_2853448524378936489_n
 
10996043_1055469691147297_1884830203460218988_n 11013059_1055469684480631_866780786391859822_n

Sursa: facebook

Rețetă simplă și sănătoasă de înghețată cu căpșuni

Din cateva ingrediente banale si cu un minim de efort obtii cea mai buna inghetata de capsuni. Spre deosebire de cea pe care o gasesti de cumparat, aceasta nu contine coloranti, deci e mult mai sanatoasa.

INGREDIENTE

 350 g capsune, 150 g zahar, un praf sare, esenta de vanilie, 250 ml lapte, 500 ml smantana pentru frișcă

MOD DE PREPARARE:

  1. Curata capsunele si pune-le in blender, impreuna cu zaharul si lasa-le ~10 minute. Adauga restul ingredientelor si mixeaza pana cand amestecul e omogen si ingrosat.
  2. Da inghetata de capsuni la congelator, intr-o caserola etansa. La fiecare 20-30 de minute amesteca energic inghetata, pentru a evita cristalizarea, apoi da-o din nou la congelator.

Gătim cu Lenuța Gheorghiță ruladă cu stafide și fulgi de cocos. Rețetă ușoară și delicioasă

Interpreta care adoră să își alinte oamenii dragi cu delicii culinare făcute de ea. Și deoarece are acasă doi copii dornici de gustoșenii, Lenuța Gheorghiță se străduie să le îndeplinească poftele și le gătește diverse copturi. În acest video a zis să se împartă și cu voi cu o rețetă minunată de ruladă cu stafide.

Lăsați-ne în comentarii un plus dacă ai încercat rețeta!


„Mă mândresc că gătesc dulcele moldovenesc!”

În perioada 13 martie 2023 – 28 mai 2023, cumpărând orice produs Dr. Oetker și înregistrând numărul bonului fiscal prin SMS la nr.1817 sau pe www.oetker.md poți câștiga premiul mare 50.000 MDL sau alte 11 premii săptamanale a câte 5.000 lei.

SUCCES!!!

Rețetă sănătoasă și gustoasă pentru masa de Paște: Tartine de spanac cu ou

Se apropie sărbătorile și, cu siguranță, îți dorești să îî impresionezi pe cei dragi cu delicii sănătoase și deosebite. Rețeta de spanac cu ou este un răsfăț deplin al papilelor gustative pentru cei care vor să fie surprinși cu ceva nou! Pe lângă faptul că sunt gustoase, tartinele arată spectaculos pe masa de sărbătoare. Iată cum se prepară tartinele de spanac cu ou, conform rețetei dezvăluite de nutriționista Galina Tomaș!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ingrediente pentru aluat:

-500 g de făină

-1 plic drojdie de pizza

-250 ml apă

-1 linguriță de sare

-60 ml ulei vegetal

Pentru umplutură:

-250 g brânză de vaci

-350 g spanac fiert

-1 ou mediu

-12 ouă de prepeliță

-2 linguri de parmezan

-un praf de nucșoară

-sare după gust

Mod de pregătire:

Puneți într-un castron făina și drojdia. Adăgați apa în care ați dizolvat o linguriță de sare și uleiul și frământați. Se lucrează câteva minute, până când aluatul este neted și elastic. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 10 -15 minute la temperatura camerei.

Între timp pregătiți umplutura: Într-un bol se pune spanacul stors cu brânza, oul, un praf de sare, un praf de nucșoară rasă și parmezanul și amestecăm cu o lingură de lemn până obținem un amestec cremos. Se ia aluatul înapoi și se împarte în jumătate. Se întinde prima jumătate pe o suprafață de lucru cu făină la aproximativ 2-3 mm grosime. Din aceasta, se fac 12 discuri puțin mai mari decât formele pe care le veți folosi (eu am folosit o cană cu susul în jos pentru a le face) și se pun în interiorul formelor de brioșe unse cu ulei de măsline.

Ar putea fi o imagine cu souffle şi gălbenuş de ou

Umpleți fiecare dintre aceste forme cu 1-2 linguri de umplutură. În centrul umpluturii fiecărui coșuleț se face o gaură cu dosul unei lingurițe sau cu degetul și deschideți un ou de prepeliță în interiorul fiecărui orificiu, având grijă să nu rupeți gălbenușul.

Ar putea fi o imagine cu souffle

Întindeți aluatul rămas și tăiați 12 discuri mai mici (eu am folosit un tăietor de prăjituri pentru acestea) și folosiți-le pentru a acoperi prăjiturile. Apăsați marginile împreună pentru a le sigila și decorați cu vârfurile unei furculițe. Înțepați fiecare tartă pe margini, evitând centrul, pentru a nu deteriora oul de prepeliță. Tartinele se coc la 180°C în cuptorul static preîncălzit timp de aproximativ 35 de minute, până când tartelele sunt ușor aurii la suprafață. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se desfac ușor.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

O mamă care îşi alăptează copilul, în parc, a fost agresată de doi trecători: „Nu-ţi este ruşine”
Articolul anterior
Ce mănâncă Raquel Welch că arată aşa bine la 75 de ani
Articolul următor