O băutură tonică pentru ficat cu proprietăți detoxifiante, care se poate bea în orice moment al zilei. Păpădia este unul din cele mai cunoscute remedii pentru un ficat sănătos. Iată cât de ușoară este rețeta!
INGREDIENTE
2 mâini frunze de păpădie
3 morcovi
1 castravete
1/2 lămâie curățată de coajă
MOD DE PREPARARE
Nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un blender și în cel mult cinci minte ai cel mai bun tonic pentru ficat.
Gătim cu Lenuța Gheorghiță ruladă cu stafide și fulgi de cocos. Rețetă ușoară și delicioasă
Interpreta care adoră să își alinte oamenii dragi cu delicii culinare făcute de ea. Și deoarece are acasă doi copii dornici de gustoșenii, Lenuța Gheorghiță se străduie să le îndeplinească poftele și le gătește diverse copturi. În acest video a zis să se împartă și cu voi cu o rețetă minunată de ruladă cu stafide.
Lăsați-ne în comentarii un plus dacă ai încercat rețeta!
„Mă mândresc că gătesc dulcele moldovenesc!”
În perioada 13 martie 2023 – 28 mai 2023, cumpărând orice produs Dr. Oetker și înregistrând numărul bonului fiscal prin SMS la nr.1817 sau pe www.oetker.md poți câștiga premiul mare 50.000 MDL sau alte 11 premii săptamanale a câte 5.000 lei.
SUCCES!!!
Rețetă sănătoasă și gustoasă pentru masa de Paște: Tartine de spanac cu ou
Se apropie sărbătorile și, cu siguranță, îți dorești să îî impresionezi pe cei dragi cu delicii sănătoase și deosebite. Rețeta de spanac cu ou este un răsfăț deplin al papilelor gustative pentru cei care vor să fie surprinși cu ceva nou! Pe lângă faptul că sunt gustoase, tartinele arată spectaculos pe masa de sărbătoare. Iată cum se prepară tartinele de spanac cu ou, conform rețetei dezvăluite de nutriționista Galina Tomaș!
Ingrediente pentru aluat:
-500 g de făină
-1 plic drojdie de pizza
-250 ml apă
-1 linguriță de sare
-60 ml ulei vegetal
Pentru umplutură:
-250 g brânză de vaci
-350 g spanac fiert
-1 ou mediu
-12 ouă de prepeliță
-2 linguri de parmezan
-un praf de nucșoară
-sare după gust
Mod de pregătire:
Puneți într-un castron făina și drojdia. Adăgați apa în care ați dizolvat o linguriță de sare și uleiul și frământați. Se lucrează câteva minute, până când aluatul este neted și elastic. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 10 -15 minute la temperatura camerei.
Între timp pregătiți umplutura: Într-un bol se pune spanacul stors cu brânza, oul, un praf de sare, un praf de nucșoară rasă și parmezanul și amestecăm cu o lingură de lemn până obținem un amestec cremos. Se ia aluatul înapoi și se împarte în jumătate. Se întinde prima jumătate pe o suprafață de lucru cu făină la aproximativ 2-3 mm grosime. Din aceasta, se fac 12 discuri puțin mai mari decât formele pe care le veți folosi (eu am folosit o cană cu susul în jos pentru a le face) și se pun în interiorul formelor de brioșe unse cu ulei de măsline.
Umpleți fiecare dintre aceste forme cu 1-2 linguri de umplutură. În centrul umpluturii fiecărui coșuleț se face o gaură cu dosul unei lingurițe sau cu degetul și deschideți un ou de prepeliță în interiorul fiecărui orificiu, având grijă să nu rupeți gălbenușul.
Întindeți aluatul rămas și tăiați 12 discuri mai mici (eu am folosit un tăietor de prăjituri pentru acestea) și folosiți-le pentru a acoperi prăjiturile. Apăsați marginile împreună pentru a le sigila și decorați cu vârfurile unei furculițe. Înțepați fiecare tartă pe margini, evitând centrul, pentru a nu deteriora oul de prepeliță. Tartinele se coc la 180°C în cuptorul static preîncălzit timp de aproximativ 35 de minute, până când tartelele sunt ușor aurii la suprafață. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se desfac ușor.
Rețetă de pască fără coacere. Cel mai delicios preparat pentru masa de Paște
Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar două zile până la Paștele catolic și doar o săptămână până la cel ortodox. Pentru această sărbătoare v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pasca fără coacere. Este o rețetă pe care o încearcă multe gospodine în această perioadă a anului.
Este cel mai delicios desert pentru masa de Paște. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
În general, majoritatea gospodinelor aleg să pregătească cea mai simplă și delicioasă rețetă, adică pasca fără coacere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest desert gustos!
Rețetă de pască fără coacere
Ingrediente:
-750 gr de brânză dulce de vaci sau urdă
-3 gălbenușuri de ou
-75 gr de zahăr
-200 ml de smântână dulce pentru frișcă
-1 lingură de extract de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilinat
-coaja rasă de la jumătate de lămâie
-un praf de sare
-130 gr de fructe confiate tocate
-50 gr de stafide
Pentru decor:
-30 gr de fulgi de migdale
-fructe confiate
Mod de preparare:
Într-un bol mare se amestecă foarte bine gălbenușurile de ou cu zahărul. Se pune smântâna dulce la înfierbântat și se lasă acolo până ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă smântâna peste gălbenușuri și zahăr.
Se mixează la o viteză mai mică, după care se adaugă sarea, coaja de lămâie rasă și vanilia. Se pune și brânza de vaci dulce și se amestecă ușor, dar foarte bine. Se adaugă și fructele confiate împreună cu stafidele.
La final se amestecă totul cu o spatulă. Compoziția de pască se pune într-o tavă, iar peste ea se pune o farfurie, un prosop și o greutate mai mare, cum ar fi de la o caserolă cu ceva. Se lasă la răcit pentru câteva ore, dar nu în frigider, după care se răstoarnă pasca pe o tavă.
Puteți să puneți peste pască fructe confiate, tăiate mărunt, dar și fulgii de migdale. Pasca este gata de servit. Poftă bună!