Rotunzi, crocanți și parfumați, acești biscuiți delicioși cu aromă de migdale sunt eleganți, se fac foarte ușor și nu conțin multe calorii, 44 kcal / buc.
Ingrediente:
300 grame pudră de migdale
300 grame zahăr pudră
2 sau 3 albușuri de ou
1/2 linguriță extract de migdale (opțional, doar dacă se dorește un gust mai pronunțat de migdale)
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 150°C (treapta 3).
- Într-un bol amestecați pudra de migdale și zahărul pudră. Adăugați treptat albușurile de ou și extractul de migdale până când obțineți un aluat destul de ferm.
- Cu ajutorul unei lingurițe luați mici bucăți de aluat pe care să le modelați ulterior sub formă de mici cercuri.
- Treceți biscuiții prin puțin zahăr pudră și așezați-i într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Lăsați suficient spațiu între biscuiți deoarece aceștia vor mai crește în timpul coacerii. Coaceți timp de aproximativ 15-20 minute.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați la răcit, deoarece biscuiții amaretti sunt foarte fragili atunci când sunt calzi.
Poftă bună!