O rețetă de biscuiți fără gluten. Se fac repede, sunt tare buni și aromați. Trebuie să-i încercați.
Ne trebuie:
- 400 g făina de migdale (sau migdale măcinate fin în robot)
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 ou
- 60 g ulei de cocos / unt
- 130 g sirop de agave/arțar
- 2 linguri scroțișoară
- 3-4 lg făina de cocos
- vanilie
Cum se fac:
Dacă cumperi migdale întregi, măcinează-le în robotul de bucătărie.
Amestecăm într-un bol făina de migdale, sare, făina de cocos și bicarbonatul de sodiu.
Daca nu ai făină de cocos, poți folosi făină albă/integrală. În alt bol amestecă oul ușor bătut cu vanilia, untul/uleiul de cocos topit și siropul de agave sau arțar.
Pune ingredientele ude peste cele uscate și omogenizează bine. La sfârșit adaugă și făina de cocos.
Formează biluțe din compoziție, aproximativ de mărimea unor nuci și dă-le prin scorțișoară. Pune-le în tavă pe hârtie de copt și le aplatizăm ușor cu fundul unui pahar.
Coacem 12-15 minute la cuptorul preîncălzit la 180 C. După care le lăsăm să se răcească complet.
sursa: edithskitchen.ro